"Ξαναδιαβάζοντας το Nίκο Καββαδία" σήμερα στο Passport

    Τη δυνατότητα να … ξαναδιαβάσουν τον Καββαδία θα έχουν σήμερα οι Πειραιώτες, καθώς στις 20:30 στο PASSPORT, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Δανιήλ, Διδάκτορα Φιλολογίας με τίτλο: "Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Καββαδία".
   Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Καββαδία, ο συγγραφέας κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βιβλίο, δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες να προσεγγίσουν με άλλη ματιά το έργο του ποιητή.
   Ο Χρήστος Δανιήλ γεννήθηκε
στις Σέρρες και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εχει διδάξει επίσης στις φιλοσοφικές σχολές των πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Αρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων, ενώ έχει εκδώσει τα βιβλία «Γυάλινα και μαλαματένια... Τα Γιάννενα στη νεοελληνική πεζογραφία» και «Γιώργος Λίκος, μια παρουσίαση από τον Χρήστο Δανιήλ». Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό έκδοση η βιο-εργογραφία της πρώτης Ελληνίδας υπερρεαλίστριας, Μάτσης Χατζηλαζάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: