ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

«ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ» αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, διοργανώθηκε από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10- Νίκαια), με τη σοπράνο- μαέστρο Ζαννέτα Καλοσκάμη.Το πρόγραμμα περιελάμβανε οπερέτες καθώς και τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, και πλαισιώθηκε με τους τραγουδιστές : Ελένη Κοταδάκη, Χρυσαυγή Πρέππα, Αγγελική Τσιωτάκη και Πρόδρομο Μαυρίδη. Πιάνο-σολίστ η Μανταλένα Αργυράκη και Χριστίνα Εμμανουηλίδου. Παρουσίαση Εκδήλωσης : Έφη Καλοσκάμη και Βίκυ Κατσάρα.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, υπογράμμισε πως o Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων συνεχίσει με την εκδήλωση αυτή, την προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών δράσεων στις περιφέρειες. Η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και του πενταγράμμου, ενώνει τους ανθρώπους και έχει τη δυνατότητα να τους ταξιδέψει στο μοναδικό και θαυμαστό κόσμο των τραγουδιών.
Το πρόγραμμα ήταν ένα ιδιαίτερο μουσικό οδοιπορικό στην Παλαιά Αθήνα, ένα νοσταλγικό σεργιάνι στις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που ανθούσε αυτό το είδος της μουσικής και το κοινό διασκέδαζε με τις οπερέτες. Η βραδιά αυτή έγινε αφορμή να θυμηθούν οι παλαιότεροι αλλά και να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές τα αγαπημένα τραγούδια του μακρινού παρελθόντος.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι : Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, κ. Μαίρη Πάρσαλη, Δημοσιογράφος και Εκδότρια της Εφημερίδας Η ΑΛΗΘΕΙΑ Νίκαιας και τ. Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Νίκαιας, Άννα Γιακουμή εκπρόσωπος Μουσικού Ομίλου Νίκαιας, Βίκυ Κατσάρα Προσέλκυση Νέων Μελών, Λευτέρης Φωκίδης Προσέλκυση Χορηγών, Ιάκωβος Δακουτρός, Λαϊκού Πολιτισμού, κ. Σταμπουλίδης Σχολικός Σύμβουλος, Πάτροκλος Λειβαδίτης Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος, Παναγιώτης Καρούσος και Φαίδων Αλκίνοος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: