ΑΠΟΡΡΙΘΦΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δικάζοντας ως Εκλογοδικείο, δημοσίευσε την Απόφασή του, με την οποία, κατ’ αποδοχή της σχετικής εισηγήσεως, απέρριψε ομόφωνα (δηλ. με ψήφους 11 υπέρ και 0 κατά) την ένσταση, που είχε υποβάλει ο Χρήστου, διεκδικώντας (μέσω του Νομού Πέλλας ! ) την βουλευτική έδρα, που είχε καταλάβει κατά τις τελευταίες εκλογές και κατείχε έκτοτε νομίμως μέχρι σήμερα, ο Νεράντζης.

Η ένσταση αυτή του Χρήστου (λόγω της μεγάλης διαφοράς ψήφων, μεταξύ των δύο κομμάτων στην περιφέρειά μας, αλλά και των πολλών και σοβαρών ατελειών, τις οποίες, κατά την νομολογία, παρουσιάζει το δικόγραφό της) οι νομικοί εγνώριζαν ότι δεν είχε τύχη. Αυτός προφανώς θα ήταν ο λόγος, για τον οποίο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε, τελικώς, σε βάρος του Χρήστου, τα δικαστικά έξοδα και τη δικαστική δαπάνη, συνολικού ποσού 7.300 € (κάτι που δεν συνηθίζεται).
Κύκλοι προσκείμενοι στον Βουλευτή Νεράντζη παρατηρούσαν ότι, με την Δικαστική αυτή απόφαση, υποχρεούνται επιτέλους σε σιωπή (ο Λαός αλλιώς το λέει) όσοι δρομολόγησαν ή (και) διακίνησαν φήμες (ακόμη και μέχρι προ ολίγου), περί του ότι δήθεν η έδρα της ΝΔ στην Β’ Πειραιά αλλάζει «δικαιούχο». Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, απαιτείται περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάποιες νομικές μάλιστα γνώσεις δεν βλάπτουν. Αντιθέτως προστατεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: