Δηλώσεις Τσάκου στην Πρόσω Ολοταχώς

Δήλωσε ο Γιάννης Τσάκος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, στην Πρόσω Ολοταχώς για το 23% του ΦΠΑ και την απόφασή τους να προχωρήσουνε σε παύση πληρωμών (όλη η δήλωση στο βίντεο):
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όλα σήμερα είναι ότι δεν μπαίνει πια ο κόσμος στα μαγαζιά. Άρα αφού δεν μπαίνει στα μαγαζιά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις καμία αύξηση σε άδεια καθίσματα. Από κει και πέρα, δεν μπορεί σε μια επιχείρηση που του τα παίρνεις όλα, έχουμε 20% φορολογία στις επιχειρήσεις, έχουμε 16 και 13% σερβιτόρους, έχουμε 23% ΦΠΑ,
έχουμε 3,5% χαρτόσημο, έχουμε τον φόρο ακίνητης περιουσίας, έχουμε ακόμα και την έκτακτη εισφορά. Όλα αυτά αν τα ενσωσματώσεις μαζί είναι το 65%. Σου αφήνει λοιπόν ένα 35% να πληρώσεις πρώτες ύλες, τον ασφαλιστικό φορέα, τα ενοίκια, τα εργατικά και ό,τι άλλο των πάγιων εσόδων του μαγαζιού . Δεν είναι δυνατόν ποτέ να αντέξει έτσι μια επιχειρήση. Άρα, πού οδηγούμαστε; Σε κλείσιμο. Γι αυτό πήραμε και αυτή την απόφαση στην έκτακτη γενική συνέλευση και ειπαμε να πάμε σε στάση πληρωμών. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Και αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ας έρθουν να τα κλείσουνε. Ας μας πάνε και φυλακή, που λέει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μπορεί να το κάνει.
Όταν ψηφίστηκε τον Μάιο ο νόμος, κάναμε γενική συνέλευση και η πρόταση των μετριοπαθών ήταν να κλείσουμε τα μαγαζιά τον Ιούνιο και μιας μερίδας να τα κλείσουμε τον Αύγουστο. Τότε κι εγώ προσωπικά και η διοίκηση προτείναμε αυτή την τόσο κρίσιμη περιοδο να μην δημιουργήσουμε τέτοιο πρόβλημα. Είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο να το ξανασκεφτει. Εκείνη, όμως, μας εξέθεσε ανεπανόθρωτα. Γι’ αυτό πήραμε αυτή την απόφαση, που δεν την πήραμε ως μοχλό πίεσης, αλλά σαν ανάγκη. Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: