Αγιασμός στη Ράλλειο παρουσία Μιχαλολιάκου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, παραβρέθηκε σήμερα σε σχολεία της
πόλης, κατά την τελετή του αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε το Ράλλειο Λύκειο, στο οποίο τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
Στην ομιλία του στο Ράλλειο Λύκειο, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, τόνισε:
«Κύριε Διευθυντά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και αγαπητοί γονείς, μα προπαντός αγαπητά παιδιά του Πειραιά, θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Ράλλη του δωρητή, από ψηλά που βλέπει, πού γίνεται ο αγιασμός της φετινής χρονιάς για τη Ράλλειο.
Αυτό βεβαίως φορτίζει τις ψυχές όλων μας με οργή, γιατί 38 ολόκληρα χρόνια, αυτή η γενναία προσφορά ενός μεγάλου Πειραιώτη και ευεργέτη ευτελίζεται. Και τα παιδιά της Ραλλείου μετακινούνται από ενοικιαζόμενο σε ενοικιαζόμενο, έτσι όπως δεν ταιριάζει στην Ελλάδα, έτσι όπως δεν ταιριάζει προπαντός στον Πειραιά.
Κάποιοι καρπώθηκαν τεράστια ενοίκια. Φέτος, κοιτάζοντας σας στα μάτια, σας λέμε ότι μειώσαμε το ενοίκιο 60%, που σημαίνει ότι αυτό το 60% κάπου πήγε. Δεν είναι όμως αυτός ο ρόλος μας.
Θέλω, κοιτάζοντας στα μάτια το παρόν και το μέλλον του Πειραιά, να πω ότι για εμάς είναι στοίχημα, για εμάς είναι ιερή δέσμευση το νέο βιοκλιματικό γυμνάσιο και λύκειο Ραλλείου, να είναι έ

τοιμο το συντομότερο δυνατό. Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να το αναλάβει ο Δήμος από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να στολίζει ξανά τον Πειραιά και να προσφέρει μόρφωση και γνώση. Δεν είναι ώρα όμως για υποσχέσεις.
Θέλω να σας πως ακόμη δύο κουβέντες από καρδιάς.
Είναι μεγάλη δύναμη να έχει κανείς συνείδηση της νιότης του. Νέος δεν σημαίνει ότι εντάσσομαι σε μια εκπαιδευτική διαδικασία και μαθαίνω απλά τα γράμματα που μου διδάσκουν οι μεγαλύτεροι, οι εκπαιδευτικοί ή η πολιτική ηγεσία.

Νέος σημαίνει πάνω από όλα ότι έχω συνείδηση τους χρέους μου της νιότης. Δηλαδή να αλλάξω τον Πειραιά, δηλαδή να αλλάξω την Ελλάδα, δηλαδή να ξαναέχει η πατρίδα μας ελπίδα και σημαία.

Δεν της ταιριάζει να ακούει ότι σε κάθε οικογένεια θα υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος. Της ταιριάζει να ακούει ότι σε κάθε νέο του ταιριάζει μια θέση αξιοπρεπούς εργασίας. Αυτό είναι που του ταιριάζει, αυτό είναι που του αξίζει.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι ακόμη και για αυτήν την απρέπεια της πολιτείας, να μην πάρετε σήμερα τα σχολικά σας βιβλία, φυλακίστε το θυμό σας. Να τον κάνετε δημιουργική οργή. Σε σας ταιριάζει να γυρίσετε σελίδα. Να παραμείνετε νέοι για όλη σας τη ζωή. Να παραμείνετε νέοι.

Νέος σημαίνει δικαίωμα στο όνειρο, δικαίωμα στη δημιουργία, δικαίωμα στην αμφισβήτηση, δικαίωμα στην ανατροπή, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Γιατί δημοκρατία σημαίνει Ελλάδα. Δεν σημαίνει ούτε Γερμανία, ούτε Κεντρική Ευρώπη.

Κοιτάζοντας σας στα μάτια, δικαιούμαι ως Δήμαρχος να είμαι αισιόδοξος, γιατί τι είναι ο Πειραιάς τελικά;
Είναι το λιμάνι του, είναι ο Ολυμπιακός, είναι η Ράλλειος, είναι τα παιδιά του Πειραιά.
Κλείνω την ομιλία μου, ευχόμενος υγεία πάνω από όλα, καλή σχέση με γονείς και εκπαιδευτικούς και του χρόνου καλύτερα.

Και θέλω να σας πω, ότι το ραδιόφω
νο του Πειραιά, το οποίο για την ώρα το ακούνε λίγοι, θα το παραδώσουμε στους μαθητές του Πειραιά για να κάνουν τις δικές τους εκπομπές. Κάθε σχολείο θα έχει τη δική του εκπομπή.

Να είστε καλά. Καλή χρονιά, με υγεία και χαρά».

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κορίνα Λαουλάκου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: