Που θα κάνει στάσεις το μετρό στον Πειραιά

«Λιμάνι θα πιάσει» το 2016 το μετρό, αφού ολοκληρώθηκε πια ο μειοδοτικός διαγωνισμός. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν 2,5 χρόνια μετά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και 5 χρόνια μετά την πρώτη προκήρυξή του, προκειμένου πριν από λίγες ημέρες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά. Η κοινοπραξία J&P Αβαξ – Ghella SPA – Alstom Transport αναδείχθηκε ο  μειοδότης.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 515 εκατ. ευρώ, αλλά η προσφορά της μειοδότριας κοινοπραξίας ήταν 343,9 εκατομμύρια ευρώ,  το έργα δηλαδή θα υλοποιηθεί με έκπτωση 21,49%.
Η κατασκευή της επέκτασης αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5 χρόνια από τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης. Το έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας 7,6 χιλιομέτρων και έξι σταθμών στις περιοχές: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Όταν τεθεί σε λειτουργία αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: