«Οι καλές τέχνες για τον Θρύλο και τον Πειραιά»

Ξεκίνησε η 10η Έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής και Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, με τίτλο «ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», που είναι αφιερωμένη στο ΘΡΥΛΟ, στη γενέτειρά του – τον Πειραιά- και στην τρίτη ηλικία. Η έκθεση που διοργανώνεται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού και υπό την Αιγίδα του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποιείται από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στις ευρύχωρες αίθουσες του Γηροκομείου Πειραιά (Λαμπράκη και Τζαβέλλα, δίπλα στην «Ευαγγελίστρια, Πασαλιμάνι).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις κατάμεστες από κόσμο αίθουσες, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, ενώ ευχάριστη νότα στη βραδιά ήταν το μουσικό πρόγραμμα με τη μοναδική Μαίρη Λίντα, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου.

Μεταξύ άλλων με έργα τους στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Τάσος Κατοπόδης (Π
ρόεδρος ΠΕΦΟ Καλλιτεχνών, συνθέτης και τριών «ερυθρόλευκων» ύμνων), Γιάννης Φρονιμίδης και Γιώργος Ρουμελιώτης (απόμαχοι ποδοσφ. του Ολυμπιακού), Ανδρέας Καλογερόπουλος (πρύτανης αθλητ. φωτορεπόρτερ), Αντώνης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης),Πόπη Ι. Λαΐου (Επιτρ. Κοινων. Εκδηλώσεων ΠΕΦΟ), Πίτσα Σαπεροπούλου, Χρίστος Πιπίνης, Πάτροκλος Σιαμέτης (Συνδ. Βετερ. Ποδοσφ. ΕΠΣΠ), Ανθή Αντάσουρα-Κοκκίνου, Δέσποινα Γιατράκου-Κωνσταντάκου, Θωμάς Τουρναβίτης, Χρίστος Ντουζέπης, Αντώνιος Στραβοράβδης, Ελένη Σακελλαρίου, Αντώνης Καλαντζής κ.α.

Στις φωτογραφίες:
1: Οι παλαίμαχοι Ηλίας Ρωσίδης (αριστερά) και Γιάννης Φρονιμήδης με τη δραστήρια ζωγράφο και επιλαχούσα κοινοτική σύμβουλο Πειραιά, Ανθή Αντάσουρα – Κοκκίνου.
2: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παν. Κουβάτσος με την αγαπημένη τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα και μαζί τους η Ανθή Αντάσουρα – Κοκκίνου, η Σταυρούλα Νιαρχάκου, η Δέσποινα Γιατράκου- Κωνσταντάκου, η Λιζέτα Νικολάου και ο Δημήτρης Κρητικός.











Δεν υπάρχουν σχόλια: