Κατασχέσεις -στον Πειραιά- κατεψυγμένου βοδινού κρέατος και κρέατος αλόγου προέλευσης Ρουμανίας

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, σε συνέχεια των διερευνητικών ελέγχων, προχώρησαν σε τρεις κατασχέσεις συνολικού βάρους 10.420 κιλών βοείου κατεψυγμένου κρέατος και κατεψυγμένου κρέατος αλόγου προέλευσης Ρουμανίας.
Ειδικότερα, κατασχέθηκαν ως μη ασφαλή ακατάλληλα για κατανάλωση:
Α. Στις ψυκτικές εγκαταστάσεις «Ταΰγετος»

211 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 4.708 κιλών κατεψυγμένου βοείου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας, λόγω έλλειψης ιχνηλασιμότητας.
47 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 1.064 κιλών κατεψυγμένου κρέατος αλόγου, λόγω έλλειψης ιχνηλασιμότητας και παραπλάνησης του καταναλωτή. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το κρέας αλόγου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά με τη μέθοδο του DNA τόσο από ελληνικό εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εξέταση, όσο και από αντίστοιχο διαπιστευμένο εργαστήριο της Γερμανίας.
Β. Στις ψυκτικές εγκαταστάσεις «Αλάσκα»
304 χαρτοκιβώτια βοείου κατεψυγμένου κρέατος συνολικού βάρους 4.648 κιλών λόγω έλλειψης ιχνηλασιμότητας.

Επισημαίνεται ότι όλες οι παραπάνω ποσότητες που κατασχέθηκαν είναι οι παρτίδες της εταιρείας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΗΚΟΥΔΗ Μ.Ε.Π.Ε που είχαν δεσμευτεί από τις 14-02-13 και 15-02-13 αντίστοιχα, προκειμένου να γίνει περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος DNA και έλεγχος της ουσίας φαινυλοβουταζόνης, η οποία και δεν ανιχνεύθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: