Το πρόγραμμα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το Σάββατο 31 Αυγούστου ανοίγει η αυλαία του 6ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, με την παράσταση «Η Χώρα των Πουλιών», του Γιάννη Καλατζόπουλου (διασκευή για παιδιά του έργου του Αριστοφάνη «Όρνιθες») από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, στο ανοιχτό θέατρο ¨Μίκης Θεοδωράκης” (Νάξου & Σταυράκη, Ρέντης).
Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου δήμων νομού Αττικής διανύει ήδη τον έκτο χρόνο της πορείας του. Από το καλοκαίρι του 2008 που ξεκίνησε βασισμένο στην εμπνευσμένη ιδέα των πρωτεργατών του, η οποία με δύο λέξεις συνοψίζεται στο να παρακολουθήσει καλό και ποιοτικό θέατρο όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, έδωσε την ευκαιρία σε 13 Δημοτικά Θεατρικά Εργαστήρια και Ομάδες να λάβουν μέρος και να παρουσιάσουν την θεατρική τους δουλειά. Μέσα στα έξι αυτά χρόνια ανέβηκαν 45 περίπου έργα του ελληνικού και του ξένου δραματολογίου, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 250 παραστάσεις και έλαβαν μέρος περισσότεροι από 200 ερασιτέχνες ηθοποιοί. Και το σπουδαιότερο, κάθε χρονιά περισσότεροι από 40.000 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, από όλες τις γωνιές του νομού Αττικής, ψυχαγωγούνται δωρεάν και απολαμβάνουν αξέχαστα καλοκαιρινά και φθινοπωριάτικα θεατρικά βράδυα.

Η αξία της τέχνης του θεάτρου είναι ανεκτίμητη και το θέατρο σαν πολιτιστικό αγαθό πρέπει να μπορεί να είναι προσβάσιμο από όλον τον κόσμο. Αυτό το πιστεύουν βαθειά οι συντελεστές του Διαδημοτικού Φεστιβάλ και για το λόγο αυτό καταβάλουν κάθε χρόνο (όλο το χρόνο) μεγάλη προσπάθεια, καταθέτοντας κόπο σώματος και πνεύματος , για να μπορέσει το Διαδημοτικό Φεστιβάλ να συνεχίσει την πορεία του. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα ανοιχτά θέατρα «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη) και στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ώρα έναρξης : 20:00

 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ” ώρα έναρξης : 20:00, είσοδος ελεύθερη
 ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», «Η Χώρα των Πουλιών», του Γιάννη Καλατζόπουλου (διασκευή για παιδιά του έργου του Αριστοφάνη «Όρνιθες»)
 ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Καισαριανής, Σοφοκλή «Αντιγόνη».
 ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία».
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9 Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ευριπίδη «Μήδεια»
 ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Βασίλη Μουτσόπουλου «Ένας φόνος ζητάει δολοφόνο».
 ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής», σε ελεύθερη διασκευή-απόδοση Παναγιώτη Ναρλή.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Κάρλο Γκότσι «Τουραντώ, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας», σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Διονύσου, Παναγιώτη Μέντη «Η Ηλιθιότητα είναι μισή αρχοντιά».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ώρα έναρξης : 20:00, είσοδος ελεύθερη
 ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Καισαριανής, Σοφοκλή «Αντιγόνη» ΤΡΙΤΗ 3/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία»
 ΠΕΜΠΤΗ 5/9 Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ευριπίδη «Μήδεια»
 ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Βασίλη Μουτσόπουλου «Ένας φόνος ζητάει δολοφόνο»
 ΤΡΙΤΗ 10/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής», σε ελεύθερη διασκευή-απόδοση Παναγιώτη Ναρλή
 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Κάρλο Γκότσι «Τουραντώ, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας», σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου.
 ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», «Η Χώρα των Πουλιών», του Γιάννη Καλατζόπουλου (διασκευή για παιδιά του έργου του Αριστοφάνη «Όρνιθες»)
ΤΡΙΤΗ 17/9 Θεατρική Ομάδα Δήμου Διονύσου, Παναγιώτη Μέντη «Η Ηλιθιότητα είναι μισή αρχοντιά».

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επισημαίνει: «Έξι χρόνια μετά την πρώτη παράσταση, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, αλλάζει, μεγαλώνει και καταφέρνει κάθε φορά να μας εκπλήσσει με την ποιότητα των παραστάσεων που παρουσιάζει. Χιλιάδες θεατές στήριξαν με την αγάπη και το χειροκρότημά τους το αποτέλεσμα, έκλαψαν και γέλασαν και κάθε φορά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, περιμένοντας την επόμενη φορά. Με το ήθος των συντελεστών και τη βαθιά τους αγάπη για το Θέατρο, καταθέτουν για μια ακόμα χρονιά τη δουλειά τους στο Δήμο μας Καλωσορίζουμε το 6ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην πόλη μας και σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: