Η νέα γενιά Πειραιωτών Δημοσιογράφων!!!

Μία νέα γενιά δημοσιογράφων απ’ ότι φαίνεται μεγαλώνει στον Πειραιά! Αυτό καταλάβαμε, βλέποντας μικρούς μαθητές της Β1 τάξης του δημοτικού την Κυριακή 29 Μαΐου, να παίρνουν συνέντευξη από έναν παγωτατζή. Αφορμή στάθηκε μία σχολική εργασία που τους έβαλε η δασκάλα τους, να βρούνε και να πάρουνε συνέντευξη από επαγγελματίες επαγγελμάτων που είναι υπό εξαφάνιση.  Η μία ομάδα μαθητών αποτελούνταν από τους Μιχάλη Κωνσταντινάκο, Θοδωρή Γαλέτσα, Δημήτρη Αλεξάκη, Κωνσταντίνος Καβαλιέρος, αλλά και ο μικρός Δημήτρης, ξάδελφος ενός από τα παιδιά.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν το παγωτατζίδικο του κ. Παπαγεωργίου στα Ταμπούρια.. Ο κ. Παπαγεωργίου ή αλλιώς "Papa George" φημίζεται για το χειροποίητο παγωτό του.
Ο καθένας από τους μικρούς μαθητές έκαναν ερωτήσεις και ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε με καλή διάθεση και χιούμορ.
Τα παιδιά, σαν έμπειροι δημοσιογράφοι, έκαναν τις ερωτήσεις με άνεση για να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για το χειροποίητο παγωτό χωνάκι. Στο τέλος ο παγωτατζής κέρασε παγωτό χωνάκι όλη την ομάδα και ευχήθηκε Καλό Καλοκαίρι!!!!

Ερ: Πως αποφασίσατε να κάνετε αυτή τη δουλειά?
Απ: Σαν δουλειά μου άρεσε γιατί είναι καθαρή, δε θέλει πολύ προετοιμασία και μου δίνει την ευκαιρία το χειμώνα να ασχολούμαι με άλλες υποχρεώσεις.

Ερ: Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά?
Απ: Τα τελευταία 25 χρόνια.

Ερ: Εσείς τρώτε πολλά παγωτά?
Απ: Εμένα μου αρέσει να τρώω παγωτά το χειμώνα. Φανταστείτε τρώω περισσότερα παγωτά τον χειμώνα και λιγότερα το καλοκαίρι.
Ερ: Πόσο κόστιζε το πρώτο παγωτό που πουλήσατε?
Απ: Το χωνάκι κόστιζε 120δρχ και σήμερα το χωνάκι κοστίζει 1.45ε


Ερ: Τι δυσκολίες έχει η δουλειά σας?
Απ: Πρέπει να δουλεύω ως αργά τη νύχτα καθώς και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, κάτι που μου στερεί τη χαρά να πάω κάπου με φίλους.


Ερ: Γιατί δεν υπάρχουν πια παγωτατζήδες?
Απ: Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά πλέον μπορείς να βρεις τυποποιημένα παγωτά σε όλες τις "γωνίες". Επίσης, ο εξοπλισμός είναι πολύ ακριβώς.


Ερ: Ανοίξατε αμέσως δικό σας μαγαζί?
Απ: Όχι πρώτα δούλευα σε άλλο μαγαζί , όπου έμαθα και την δουλειά.


Ερ: Τι σας αρέσει στη δουλειά σας?
Απ: Ότι βλέπω και κουβεντιάζω με πολύ κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: