Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί εισόδου της Ελλάδας στον μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας ως άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων, εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να σηκώσουμε τα μανίκια για να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση, έτσι ώστε να βγει και η Ελλάδα από το τέλμα που δυστυχώς έχει οδηγηθεί.

Για την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Αλλά για την δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας μας την κύρια ευθύνη διαχρονικά φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες, που δεν επέδειξαν υπευθυνότητα και το ανάλογο ανάστημα ή ικανότητες με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ελπίζουμε να αντέξει η πολύπαθη χώρα μας τις συνέπειες των νέων οικονομικών δεδομένων και δηλώνουμε συμπαραστάτες σε όλους τους συναδέλφους, στους συνεργάτες μας εργαζομένους και στο σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών με σκοπό την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την ομηρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του δημοσιονομικού αδιεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: