Μεγάλη ανταπόκριση στην καμπάνια «ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2010» της UNESCO

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης εξόδου των θερινών διακοπών, επέλεξαν οι εθελοντές του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, να ξεκινήσουν την καμπάνια «Βιβλίο Αναζητεί Αναγνώστη», που πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά, με επιτυχία, και με μοναδικό στόχο την προώθηση του βιβλίου και την προσέλκυση νέων αναγνωστών.
Χιλιάδες βιβλία, γύρω στις σαράντα και πλέον χιλιάδες, υπολογίζεται, ότι θα μοιραστούν από τους εθελοντές του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων. Κεντρικός άξονας της καμπάνιας αποτελεί το μεγάλο λιμάνι της πόλης, που είναι το κομβικό σημείο εξόδου για τις θερινές διακοπές χιλιάδων ανθρώπων. Παράλληλα, η ομάδα εθελοντών αφήνει βιβλία σε παγκάκια, σε πάρκα, σε στάσεις λεωφορείων και σε πεζόδρομους και τα μοιράζει σε κεντρικά σημεία του Πειραιά καθώς και σε Nίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα, στο σταθμό του τρένου του Πειραιά, στον σταθμό Πελοποννήσου, στα πορθμεία Περάματος και Σαλαμίνας, στις πλατείες και στις στάσεις των λεωφορείων.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, που είχε και την πρωτοβουλία αυτού του προγράμματος, τόνισε ότι η ιδέα αυτή, που εφαρμόζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη στη Φλωρεντία στη Νέα Υόρκη, στη Φλωρεντία, έγινε αποδεκτή και στον Πειραιά και συγκέντρωσε τα θετικά σχόλια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: