Στην Αίγινα η έκθεση γλυπτικής «Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες»

Την ξεχωριστή θεματική έκθεση γλυπτικής - ύμνο στο υδάτινο στοιχείο και στη θάλασσα, «Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος παρουσιάζουν από το ερχόμενο Σάββατο στο ευρύ κοινό, Νομαρχία Πειραιά και Δήμος Αίγινας στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.
Η έκθεση που είναι εμπνευσμένη από την ερωτική δύναμη του υδάτινου στοιχείου περιλαμβάνει περί τα 70 γλυπτά έργα, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, με έντονη παρουσία στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στον προαύλειο χώρο του πύργου του Μαρκέλλου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την έκθεση σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη σημειολογία του ιστορικού κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το κτίριο το 1828, ο Ιω. Καποδίστριας εγκατέστησε το Κυβερνείο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 8.30 μ.μ. από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τον Δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφώντα Δεστέφανο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24/8/2010. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: