ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΚΕΔΕ & Β.Ε.Π.

Η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου μας και του ΕΛΚΕΔΕ διαπιστώθηκε μετά από την αναλυτική ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου στα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ και εκπροσώπους κλαδικών φορέων από τον Πρόεδρο του ΕΛΚΕΔΕ-Κέντρου Τεχνολογίας και Σχεδιασμού, κο Νικόλαο Καλιωράκη και τον Δ/ντα Σύμβουλο του Κέντρου, κο Νικόλαο Αντωνίου, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, στις 21 Ιουλίου 2010, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΠ.
Συγκεκριμένα , οι κ.κ. Καλιωράκης και Αντωνίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Διοίκησης του ΒΕΠ, μετά από διερευνητική συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, παρέστησαν στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου μας και ανέλυσαν τι προσφέρει το Κέντρο προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όσον αφορά την Έρευνα και Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στην παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων με βελτιωμένες ιδιότητες και εφαρμογές, με στόχο να καταστούν οι ΜΜΕ ανταγωνιστικότερες.
Αμοιβαία ήταν η διαπίστωση ότι πρέπει να υπάρξει μεταξύ Επιμελητηρίων και Κέντρου συνεργασία προκειμένου να επωφεληθούν των δυνατοτήτων του αναβαθμισμένου και διευρυμένου ΕΛΚΕΔΕ οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να γίνουν συναντήσεις και με την Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας ώστε να εξευρεθούν τρόποι συνεργασίας και να αναληφθούν άμεσες δράσεις επ’ ωφελεία των βιοτεχνικών κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: