ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ(;)ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΧΡΩΠΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Η απαλλοτρίωση των πρώην οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ απασχόλησε, χθες 14 Ιουλίου 2010, για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, με την επικαιροποίηση των αποφάσεων που χρονολογούνται απ’ το έτος 1990. Υπερψηφίσαμε την εισήγηση –πρόταση για δύο λόγους:
Αφ’ ενός διότι γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια διαδικασία απαιτούμενη για να μη χαθεί το δικαίωμα της απαλλοτρίωσης και αφ’ ετέρου διότι από την πρόταση προκύπτει η δημιουργία χώρου πρασίνου και υπόγειων χώρων στάθμευσης, ότι δηλαδή προβλέπεται και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σε αντίθεση με τους χώρους και τις χρήσεις που η περσινή απαράδεκτη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβλεπε.
Ζητήσαμε παράλληλα το παρκινγκ να είναι δημοτικό και υπόγειο, χωρίς άλλες κατασκευές στο δώμα, άσχετες με τη λειτουργία του, μόνο με τις εξόδους των κλιμακοστασίων στην ταράτσα του, όπου πρέπει να διαμορφωθεί πλατεία με φυτεύσεις. Ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να καλυφθεί με υψηλό πράσινο. Θεωρούμε θετικό ότι η έκταση των υπογείων χώρων στάθμευσης μειώθηκαν κατά 10 στρέμματα τα οποία αποδίδονται στο υψηλό πράσινο.

Ζητήσαμε ακόμη να επιτραπεί η κατασκευή χαμηλών πολιτιστικών κτιρίων μικρού όγκου και όχι μεγαθηρίων πολιτιστικών χρήσεων καθώς και τον αποκλεισμό όποιας άλλης χρήσης που μπορεί να βαφτιστεί «πολιτισμός» όπως ανοικτήρια, πολυκινηματογράφοι κ.α. Τα πολιτιστικά κτίρια ορίζονται σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, με συντελεστή κάλυψης και ύψους πολύ υψηλό που επιτρέπει δόμηση μεγαλύτερη από 3.000 τ.μ. Δεν χρειάζεται, ούτε ο Δήμος έχει την πολυτέλεια να κατασκευάσει ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό κτίριο εκεί. Χρειάζεται μία μικρή αίθουσα πολιτισμού, ένα υπαίθριο θέατρο, αλλά όχι ένα τεράστιο ακριβό κτίριο ύψους 9,50 μέτρων όπως προτάθηκε.

Απ’ τη διαδικασία προβλέπεται περαιτέρω συζήτηση γι’ αυτά, κατά την οποία θα επιμείνουμε στις απόψεις μας, με τη βοήθεια, ελπίζουμε, και των κατοίκων.
Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, όμως δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι απαιτούνται και περαιτέρω ενέργειες για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, που όσο- με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής- καθυστερούν, αυξάνουν τα επιχειρήματα του Ομίλου Χαραγκιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: