Ουραγός στα προγράμματα Δια βίου μάθησης η Ελλάδα παρά τους καθησυχασμούς της Υπ. Παιδείας

Η συμμετοχή των ενηλίκων (25-64 ετών) στη διά βίου μάθηση στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, παρατηρεί η Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας κα. Α. Βασιλείου, έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ενηλίκων που συμμετέχουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 2,8% όταν ο ευρωπαϊκός στόχος είναι 12,5% και πρόκειται να αναθεωρηθεί σύντομα σε 15%. Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως παρά τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας Υπουργού ότι η δια βίου εκπαίδευση καθίσταται πρωταρχικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης, έχει ήδη περάσει αναξιοποίητος πολύτιμος χρόνος για την απορρόφηση σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων που ενισχύουν την συμμετοχή των ενηλίκων στην δια βίου εκπαίδευση.

Ο κ. Παπανικολάου μεταξύ άλλων δήλωσε: "Αυτό που σήμερα λείπει δεν είναι οι εξαγγελίες ή το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Σημαντικά βήματα έγιναν και σχετική νομοθεσία υπάρχει ήδη από τον νόμο του 2005 για την δια βίου μάθηση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για κινήσεις ενυπωσιασμού. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι αποφασιστικά βήματα για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα. ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: