ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ!!!

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα το πρωϊ, για 1.300.000 μαθητές και 160 χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Πιο αγχωμένα ήταν τα πρωτάκια, καθώς ΄περάσαν για πρώτη φορά την πόρτα του ... ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!! Το ίδιο αγχωμένοι βέβαια ήτνα και οι γονείς τους.
Τα σχολεία ανοίγουν και η χρονιά ξεκινάει με τα λιγότερα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των τελευταίων ετών και το 80% των βιβλίων να βρίσκεται ήδη στα σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.

! Στο φύλλο της "Π.Ο." που κυκλοφορεί θα βρείτε ένα χρήσιμο θέμα από τον Ιωάννη Κοντολάτη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού Τραυματιολόγου (Επιμελητής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Επιστημονικός συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών Mediteraneo Hospital, Εκπαιδευθείς στη Γλασκώβη Μ. Βρετανίας) για το πως πρέπει να πειλέξουν οι γονείς τη σωστή σχολική τσάντα, πως πρέπει να τοποθετούν τα βιβλία σε αυτή και πως πρέπει να τη μεταφέρουν τα παιδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: