Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Κοινωνική Ιματιοθήκη» του Δήμου Πειραιά

Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Κοινωνική Ιματιοθήκη» του Δήμου Πειραιά, σε χώρο του Ε΄Δημοτικού Διαμερίσματος, οδός Καλλέργη 142, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, την Πρόεδρο της κοινωνικής οργάνωσης «Εθελοντές του Κόσμου» κα Τέτα Παπαπολίτη και τον Πρόεδρο του Ε΄Διαμερισματικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Παούρη.

Από την «Κοινωνική Ιματιοθήκη» θα διανέμονται δωρεάν είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη οικιακού εξοπλισμού, ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση αλλά και καινούρια από προσφορές καταστημάτων, σε όποιους έχουν ανάγκη.
Επίσης θα διανέμονται βιβλία, σχολικά είδη, γραφική ύλη για παιδιά και παιδικά παιχνίδια. Συμπληρωματικά, σε περιπτώσεις έντονης ανάγκης που θα εκτιμάται από κοινωνικούς λειτουργούς, θα υπάρχει δυνατότητα παροχής τροφίμων για ενήλικες, παιδιά και βρέφη, καθώς και φαρμάκων σε συνεργασία με τα Δημοτικά Πολυιατρεία.

Η «Κοινωνική Ιματιοθήκη» λειτουργεί υπό την εποπτεία και μέριμνα της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Οργάνωση «Εθελοντές του Κόσμου».
Ο Δήμος Πειραιά προσφέρει το χώρο και τις υπηρεσίες των κοινωνικών λειτουργών και οι «Εθελοντές του Κόσμου» μεριμνούν για τη συλλογή, αποθήκευση και διάθεση των προσφερομένων ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: