Αναλαμβάνει την Παρασκευή ο Μιχαλολιάκος

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα και του νέου Δημάρχου κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου.

Και μπορεί επίσημα, ο νέος Δήμαρχος να αναλαμβάνει καθήκοντα από το Σάββατο1η Ιανουαρίου, ωστόσο ακόμα και από την επομένη της εκλογής του ξεκίνησε τις συναντήσεις και συζητήσεις με υπουργούς, τους βουλευτές της πόλης, φορείς και οργανώσεις, καθώς δεν ήθελε να πάει χαμένο για την πόλη αυτό το διάστημα.
Γιατί η αλήθεια είναι πως στο δημαρχιακό του γραφείο τον περιμένουν δεκάδες άλυτα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις, που θα κληθεί άμεσα να επιλύσει.

Με πρώτο και κυρίαρχο βέβαια, το οικονομικό, καθώς ο Πειραιάς είναι ένας από τους πιο υπερχρεωμένους δήμους. Αυτό το γεγονός αποτελεί τροχοπέδη σε πολλά σχέδια και έργα και είναι συνδεδεμένο και με υπόλοιπα προβλήματα του δήμου, όπως αυτό της καθαριότητας. Ήδη, με τη συμβολή του νέου Δημάρχου, μετά από πολύ καιρό οι Πειραιώτες κάναμε καθαρά Χριστούγεννα...

Μεγάλη πρόκληση αποτελούν για το Β. Μιχαλολιάκο δύο αλληλένδετα προβλήματα, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. Δύο χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον Πειραιά και επηρεάζουν την καθημερινότητά του.

Ένα από τα μεγάλα επίσης «στοιχήματα» που καλείτε να κερδίσει ο νέος δήμαρχος είναι αυτό της εμπορικής ανάπτυξης της πόλης. Ο Πειραιάς, διαθέτει μεγάλη και πλούσια τοπική αγορά, η οποία όμως τώρα τελευταία φαίνεται να ψυχορραγεί, με το ένα κατάστημα μετά το άλλο να βάζει λουκέτο και τα υπόλοιπα να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Οργανωμένες κινήσεις και μεγάλα και αναπτυξιακά έργα, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, και να γεμίσουν συγχρόνως τα ταμεία των τοπικών καταστημάτων.

Και βέβαια, στα πρώτα πλάνα του Δημάρχου πρέπει να είναι και η βελτίωση της εικόνας των γειτονιών μας. Οι γειτονιές του Πειραιά πρέπει να αποκτήσουν και πάλι ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό το ξέρει καλά ο νέος δήμαρχος, αφού είναι κάτοικος της πόλης, γιαυτό και στα σχέδιά του είναι έργα που σχετίζονται με το «πράσινο» και τα παιδιά.

Αυτές είναι ορισμένες από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι πως τελικά και τα ... άλυτα προβλήματα θα καταφέρει να λύσει και τις γειτονιές μας θα αλλάξει και στην πόλη θα φέρει την αίγλη που της αξίζει. Γιατί ο Βασίλης Μιχαλοιάκος, έχει μάθει όταν «μπαίνει» σε μία μάχη να βγαίνει πάντα νικητής, έτσι έκανε στις πρόσφατες εκλογές, έτσι θα κάνει και και στη δημαρχιακή του θητεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: