Τίμησαν τον ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από το τραγικό συμβάν των Ιμίων, και όλοι οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ τους τρεις ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους εκείνη τη νύχτα για τη σημαία μας και την πατρίδα μας. Οφείλουμε να τιμήσουμε και σήμερα όλοι, τον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, τον αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
Ο Δήμος Πειραιά, τέλεσε χθες επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Κων. Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ Σεραφείμ και παρουσία της δημοτικής αρχής και δεκάδων πολιτών.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του είπε: "Να μου συγχωρέσετε τον προσωπικό τόνο και τη συγκίνηση αλλά είναι εντυπωσιακά αλλά και τραγικά τα παιχνίδια της μοίρας. Για μένα, η οικογένεια Βλαχάκου, ήταν και είναι μέρος της διευρυμένης δικής μου οικογένειας. Κοινά βιώματα, κοινοί αγώνες. Κοινές αρχές και κοινές αξίες. Τον Παναγιώτη, όπως και τον αδελφό του Νίκο τους γνωρίζω από παιδιά. Και εύχομαι σε όλους σας να μη ζήσετε αυτό που η μοίρα επέλεξε να ζήσω εγώ εκείνο το βράδυ. Διότι είναι σκληρό να επωμιστείς να παραλάβεις τη σορό του παιδιού ενός αδελφού σου. Και σε μένα εκείνο το βράδυ έτυχε το καθήκον να συνοδεύσω το Νίκο να παραλάβουμε τη σορό του αδελφού του, του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου.
Και ακόμη και σήμερα δεκαπέντε χρόνια μετά που η μοίρα μας έφερε, εμένα Δήμαρχο της πόλης και το Νίκο, Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε φορά που τον κοιτάω είναι σαν να μη μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι μέχρι και σήμερα επιχειρούν να απαξιώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να ακυρώσουν τον ηρωισμό αυτών των παιδιών. Να μας πείσουν ότι την ελληνική σημαία δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι αλλά την πήρε ο αέρας.
Αυτοί οι τρεις λεβέντες έκαναν το κορμί τους κοντάρι για να κρατήσουν την γαλανόλευκη ψηλά, κόντρα σε πολιτικές σκοπιμότητες και μίζερες λογικές υποχωρήσεων και συμβιβασμών που οδήγησαν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: