Ξεκινούν οι Σχολές Γονέων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν σχέσεις γονέων και παιδιών, αλλά και υποστήριξη των γονέων ή μελλοντικών γονέων ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στον ρόλο τους είναι ο βασικός στόχος των Σχολών Γονέων που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής βασικές θεματικές ενότητες: Δομή και λειτουργία της οικογένειας, Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά, Σεξουαλική Αγωγή, Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων-παιδιών, Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες, Ψυχολογική υποστήριξη, Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στα τμήματα Σχολών Γονέων μπορούν να συμπληρώσουν σχετική αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία της Δημοτικής Κοινότητας Αγ.Ι.Ρέντη, στην οδό Μπαλτατζή 32, 1ος όροφος. Τηλ: 2104823436, 2104817094 και στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Αγ.Ι.Ρέντη, στην οδό Μπιχάκη 8, 2ος όροφος, κ. Αλεξανδράτου Άννα. Τηλ: 2132004810.

Δεν υπάρχουν σχόλια: