Επιμνημόσυνη δέηση αύριο για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 1981, μια μέρα ηλιόλουστη, μια μέρα ποδοσφαιρική, όπως κάθε Κυριακή για τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Το Πρωτάθλημα βρίσκεται στην 20η Αγωνιστική και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υποδέχεται την ΑΕΚ που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του στην βαθμολογία. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, καθώς όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και το τραγούδι των φιλάθλων που βρίσκονταν στις κερκίδες δεν προδίκαζε σε καμία περίπτωση τα όσα θλιβερά θα ακολουθούσαν.

Ο αγώνας ήταν ένας θρίαμβος για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, καθώς έληξε με 6-0: με τρία γκολ του Γαλάκου (30΄, 53΄, 84΄), ένα του Κουσουλάκη (68΄), ένα του Ορφανού (75΄) και ένα του Βαμβακούλα (80΄). Στις κερκίδες επικρατούσε ενθουσιασμός και ο κόσμος τραγουδούσε. Πιο ενθουσιώδεις, όπως πάντα οι φίλαθλοι της θύρας 7, οι οποίοι πάνω στον ενθουσιασμό τους άρχισαν να φεύγουν από την συγκεκριμένη εξέδρα προκειμένου να πάνε στον χώρο έξω από την θύρα 1, από την οποία έβγαιναν οι ποδοσφαιριστές για να τους αποθεώσουν. Το κακό δεν άργησε να γίνει.

Η πόρτα ήταν κλειστή ή κατ' άλλους μισάνοιχτη και ο κόσμος που έβγαινε πολύς. Ένα γλίστρημα στις σκάλες ήταν αρκετό για να αρχίσει η τραγωδία. Ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο και από πίσω έρχονταν όλο και περισσότεροι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μπροστά. Όσοι βρίσκονταν στην σκάλα και κοντά στην πόρτα κυριολεκτικά στριμώχθηκαν και ποδοπατήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν μια τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ξαναγνωρίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. 21 νεκροί, 21 νέα παιδιά που πήγαιναν να γιορτάσουν τη νίκη της ομάδας που αγαπούσαν, αλλά και δεκάδες τραυματίες.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, είναι σα να μην πέρασε μια μέρα. Όλοι μας θυμόμαστε τον τραγικό χαμό των 21 φιλάθλων και θρηνούμε κάθε χρόνο, την απώλειά τους. Στη μνήμη τους έξω από το νέο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υπάρχει μνημείο, ενώ μέσα στις κερκίδες και πιο συγκεκριμένα στην θύρα 7, υπάρχουν 21 μαύρα καθίσματα τα οποία αντιστοιχούν στα παιδιά που τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας. Αύριο, στις 12.30 μ.μ. Θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, για τα θύματα της Θύρας 7 του 1981. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των θυμάτων. Να είμαστε όλοι εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: