Επιστολή Γ. Μίχα για εξορθολογισμό στη λειτουργία των ΚΕΠ

Τη μεταφορά του ενός εκ των δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πειραιά που λειτουργούν στο λιμάνι της πόλης σε απόσταση ελάχιστων μέτρων μεταξύ τους σε μία από τις περιοχές του Δήμου που δεν υπάρχει ΚΕΠ, προτείνει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πειραιά ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μίχας με τον Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που μέχρι πρότινος ανήκαν στην δικαιοδοσία της Υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά περιήλθαν στην αρμοδιότητα των δήμων. Μετά την εξέλιξη αυτή στη διάθεση του Δήμου Πειραιά περιήλθε ακόμη ένα ΚΕΠ, αυτό που βρίσκεται επί της οδού Ακτής Ποσειδώνος 14-16.

Συνολικά ο Δήμος Πειραιά αριθμεί τέσσερα ΚΕΠ, ωστόσο η χωροθέτησή τους δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, αφού δύο εξ αυτών βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά (το ένα Ακτή Ποσειδώνος 2 και το άλλο Ακτή Ποσειδώνος 14-16), ένα στο Νέο Φάληρο και ένα στην Παλιά Κοκκινιά.
Αντίθετα οι δύο πολυπληθέστερες δημοτικές κοινότητες, η Α’, που περιλαμβάνει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πειραϊκής, της Καλλίπολης, του Χατζηκυριακείου, του Αγίου Βασιλείου, της Φρεαττύδας, του Βρυώνη, της Ζωοδόχου Πηγής με πληθυσμό άνω των 55.000 κατοίκων και η Ε΄, με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων, που περιλαμβάνει τις περιοχές του Αγ. Διονυσίου, του Αγ. Δημητρίου, τα Μανιάτικα, τον Λόφο Βώκου, την Υπαπαντή, την ΚΟΠΗ δεν διαθέτουν κανένα ΚΕΠ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τους να αναγκάζονται να διανύουν σημαντικές αποστάσεις προς το βεβαρημένο με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα μεγάλο λιμάνι για να κάνουν κάποια συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση. Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών δεν διαθέτει και η ευρύτερη περιοχή των Καμινίων.
Κατόπιν των ανωτέρω ο Γιάννης Μίχας πρότεινε στη νέα διοίκηση του Δήμου να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες (έγκριση από Υπ. Εσωτερικών εάν απαιτείται και απόφαση Δ.Σ. Πειραιά) για τη μεταφορά του ενός εκ των δύο ΚΕΠ σε μια από τις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση.
Όπως συμπληρώνει στην επιστολή του ο κ. Μίχας απώτερος στόχος του Δήμου, που αποτελεί την εγγύτερη μορφή διοίκησης στον πολίτη, πρέπει να είναι η ανάπτυξη δικτύου ΚΕΠ (ή e-ΚΕΠ) σε κάθε μία από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: