ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Alejandro Mastropietro, εγκαινίασαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα τεσσάρων Αργεντινών καλλιτεχνών που διαμένουν στη χώρα μας. Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους είναι : Mariangeles Galani, Ramiro Valerio Lemes, Juana Page και Roxana Robledo. Την βραδιά «έντυσαν» εξαιρετικά, Αργεντινός κιθαρίστας και τραγουδιστής που ερμήνευσε τραγούδια σε ρυθμούς tango.

         Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, η αποψινή μας εκδήλωση, εδώ σε αυτόν τον χώρο που ο Πειραιάς και ο Πολιτισμός ταιριάζουν αρμονικά, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός.
Πρώτον γιατί τιμούμε πνευματικούς ανθρώπους, φίλους από την Αργεντινή που έχουν κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους. Δεύτερον γιατί μέσα από αυτή την πολιτιστική μας δράση, ισχυροποιούμε τους δεσμούς φιλίας και αγάπης με ένα λαό, όπως είναι ο λαός της Αργεντινής με τον οποίο μας ενώνουν πολλά και πάνω απ΄ όλα η αγάπη για κάθε έκφανση της ζωής.»

         Ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Alejandro Mastropietro, τόνισε τα εξής: «Κύριε Δήμαρχε, κύριε Διευθυντά της Δημοτικής Πινακοθήκης, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σε αυτή την έκθεση, με τίτλο: «χώρος συνάντησης», που εγκαινιάζουμε σήμερα. Η ονομασία αυτή δεν μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. Είναι η συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών με ξεχωριστή τεχνική, θέματα, χαρακτηριστικά και ιστορία. Επίσης είναι ένας χώρος συνάντησης της κοινότητάς μας που αποτελείται από περίπου 350 Αργεντινούς που κατοικούν σε αυτήν την χώρα, με το κοινό του Πειραιά και της Ελλάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: