Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

Με κέφι και χορό, εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στη Φρεαττύδα, σε μία υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσε το Α' Διαμέρισμα του Δήμου Πειραιά. 
Οι Πειραιώτες γεύτηκαν παραδοσιακούς σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί, που προσέφερε ο Δήμος Πειραιά και γλέντησαν με τα νησιώτικα τραγούδια της Στέλλας Κονιτοπούλου. Ταυτόχρονα, ο ουρανός γέμισε από δεκάδες πολύχρωμους χαρταετούς, γεγονός που έδωσε μια ξεχωριστή νότα στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Τα παιδιά του Πειραιά όλων των ηλικιών και της πρώτης και της δεύτερης και της τρίτης, χαμογελούν ξανά. Καθαρή Δευτέρα σήμερα σε καθαρό Πειραιά. Ο στόχος μας και η δέσμευση μας: κάθε μέρα να είμαστε σε καθαρό Πειραιά και προπαντός όλες οι Πειραώτισσες και όλοι Πειραιώτες να βλέπουν το μέλλον με καθαρή ματιά και αισιοδοξία.
… Πάνω απ΄όλα ευχαριστώ, όλες και όλους εσάς, που αψηφήσατε το κρύο και την πιθανή επιδείνωση του καιρού και είμαστε εδώ. Να πάρουμε το μεζεδάκι μας να πιούμε το κρασάκι μας, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε. Η πιο αυθεντική καλλιτέχνης γι΄αυτό είναι τραγουδίστρια των αιγαιοπελαγίτικων, των νησιώτικων τραγουδιών, η Στέλλα Κονιτοπούλου. Του χρόνου θα έχουμε και Μανιάτικα τραγούδια και Κρητικά και τραγούδια από όλες τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που συνθέτουμε το νέο Πειραιά.
Αυτό που θέλω να ζητήσω από όλες και όλους, είναι να αγαπήσουμε ξανά τον Πειραιά περισσότερο, να τον πιστέψουμε. Κι όπως σηκώνουμε τον αετό ψηλά, έτσι να σηκώσουμε την αισιοδοξία μας ψηλά, την πόλη μας ψηλά και να γίνει ο Πειραιάς ο πρωταγωνιστής στην προσπάθεια να σηκώσουμε ολόκληρη την πατρίδα μας ψηλά. Όχι στη μοιρολατρία, όχι στην ηττοπάθεια, όχι στη εθνική κατάθλιψη. Ναι στην αισιοδοξία, ναι στο τραγούδι, ναι στο χορό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: