ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 8 Ιουνίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, αποφάσισε την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για τα νέα μέτρα, που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση την επιχειρηματική δράση. Στο πλαίσιο αυτό, συνιστούμε το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων κατά τις τρεις πρώτες πρωϊνές ώρες λειτουργίας τους.

Κεντρικό αίτημά μας είναι το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμη μεγαλύτερα χρέη. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται άμεσα:

- Σχέδιο ανασυγκρότησης, για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
- Ισχυρά κίνητρα για Μμε εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.
- Μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές.
- Δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών και βιοτεχνικών πάρκων.
- Δραστικός περιορισμός της παρασιτικής οικονομίας (παρεμπόριο, λαθρεμπόριο).
- Εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων για μια ακόμα τριετία (Ν. 3714/2008) ώστε να αποκατασταθεί κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης.
- Δεσμευτικό σύμφωνο Κυβέρνησης και τραπεζών, που λαμβάνουν κρατικές εγγυήσεις, για διοχέτευση συγκεκριμένου ποσοστού προς ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.
- Αναθεώρηση της εμπορικής χωροταξίας και στήριξη της επαγγελματικής στέγης.
- Θέσπιση απλού φορολογικού και εμπορικού κώδικα.
- Διατήρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε μη ενήμερους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον 12 μήνες και δυνατότητα καταβολής επιδόματος αντίστοιχο του επιδόματος ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: