ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


«Με την καρδιά στο παρελθόν και τη σκέψη στο μέλλον» Με τον τίτλο αυτόν η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την εποποιία της Μάχης της Κρήτης. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Μέγαρο της Αδελφότητας, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων που τελέσθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα και Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Χρηστο Τζανουδάκη και τον ιερέα του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Πατσουράκη. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Θεόδωρος Τσόντος, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, υπογράμμισε
το χρέος μας απέναντι σε εκείνους που μας παρέδωσαν την παρακαταθήκη αυτή να διαφυλάττουμε τις υπέρτατες αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης και να διδάσκουμε τις λαμπρές αυτές σελίδες της ιστορίας μας στις νεότερες γενιές. Στη συνέχεια η Γ. Γραμματέας της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Αντωνία-Μαρία Ντουντουνάκη προλόγισε τη θεατρική παράσταση που κάλυψε το κύριο μέρος της εκδήλωσης χαρακτηρίζοντας την ως ένα ηρωϊκό παραμύθι που σκοπό έχει να διηγηθεί, να συγκινήσει, να υπενθυμίσει. Και η κλωστή του παραμυθιού άρχισε να ξετυλίγεται με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» που με έναν πρωτότυπο τρόπο σκιαγράφησαν την ιστορία του επικού αγώνα των μαχητών της Κρήτης. Οι μαντινάδες, ο έμμετρος λόγος, η θεατρικοποιημένη απόδοση σημαντικών στιγμών της ιστορίας από τους ενήλικες μαθητές που με περίτεχνο τρόπο συνέδεσε η Γ. Γραμματέας της Αδελφότητας Α.-Μ. Ντουντουνάκη, η οποία είχε την επιμέλεια και οργάνωση της όλης εκδήλωσης, μαγνήτισαν τα βλέμματα των παρευρισκομένων που έζησαν μία βραδιά διαφορετική από άλλες. Τα τραγούδια που απέδωσε η γυναικεία χορωδία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και οι χοροί από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές έντυσαν μουσικά την παράσταση, η οποία έτυχε συγκινητικής αποδοχής από τους θεατές, γεγονός που ενισχύει για μια ακόμη φορά την ταυτότητα της Αδελφότητας ως ποιοτικού πολιτιστικού πόλου με πολυδύναμο και ουσιαστικό χαρακτήρα. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Δ. Καρύδης και Α. Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Χρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Καλαϊτζάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι κρητικών σωματείων καθώς και εκπρόσωποι του πειραϊκού και κρητικού τύπου.
O Πρόεδρος και το Δ.Σ. της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
ΑΓΓ. ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ














Δεν υπάρχουν σχόλια: