« ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ »


Ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει ότι στο χρόνο που πέρασε σημειώθηκε οπισθοδρόμηση στα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η κρίση αξιών σε συνδυασμό με τα παιχνίδια των τοκογλύφων άφησε εντέχνως το περιβάλλον σε δεύτερο πλάνο. Η Κυβέρνηση που εξελέγη με τα ψεύδη της πράσινης ανάπτυξης αγνόησε παντελώς το περιβάλλον και ασχολείται αποκλειστικά με τα καταστρεπτικά μνημόνια.

Οι μυριάδες λαού που κατακλύζουν τις πλατείες και στη συνέχεια τις αφήνουν πεντακάθαρες δίνουν το μήνυμα ότι ο Πολίτης τελικά είναι εκείνος που πρέπει να πάρει τα θέματα του Περιβάλλοντος στα χέρια του. Επί 18 μήνες η λέξη Περιβάλλον δεν έχει ακουστή στη βουλή παρά μόνο για εισπρακτικούς σκοπούς ( αυθαίρετα - ημιυπαίθριοι χώροι – τέλη κυκλοφορίας). Η εγκατάλειψη του μοναδικού Περιβαλλοντολογικού 500 στρεμμάτων Πάρκου στο Σχιστό είναι δείγμα του αργού θανάτου που επέλεξαν για την περιοχή μας οι Κυβερνώντες. Δυστυχώς οι Δήμοι της περιοχής Πειραιά αδιαφόρησαν και το μεγάλο έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια αφανίστηκε.
Ο Σύνδεσμός μας καλεί τους Πολίτες να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους κατά του συστήματος και τους ζητεί να προσθέσουν στα αιτήματά τους το σύνθημα :
ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: