Μηδενική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητά ο Δήμος Νίκαιας από το Υπουργείο Οικονομικών

 Να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη από το Υπουργείο Οικονομικών. Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε η αρμόδια επιτροπή άρθρου 41 Ν.1249/82 για την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών των ακινήτων για την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την οποία υπογραμμίζει ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αναπροσαρμογή των ακτικειμενικών αξιών αλλά θα παραμείνει στις ήδη υπάρχουσες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Διαφωνούμε ριζικά με κάθε σκέψη και πρόταση αύξησης των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων, επειδή η υπάρχουσα μεγάλη ύφεση της οικονομίας, που συνέπεια έχει την ουσιαστική παύση δικαιοπραξιών επί των ακινήτων, θα επιβαρύνει αυτή την κατάσταση. Η μεταβολή δε της αξίας των παγίων στις εταιρείες, με κεφαλοποίηση των ακινήτων, δεν συμβάλλει καθόλου στην αποφυγή της χρεοκοπίας και το κλείσιμο αυτών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα συνεδριάσει στο Υπουργείο Οικονομικών για την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην περιοχή της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: