Βράβευση αθλητών Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος

Τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος, που πήραν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών – Πυρ/στών, στη Ν. Υόρκη κατά το χρονικό διάστημα 25/08 – 05/09/11, βράβευσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η έκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά.
Την εκδήλωσε προλόγισε ο κ. Αρζόγλου ο οποίος έκανε μια μικρή παρουσίαση της Ένωσης, αναφέρθηκε σε προηγούμενες διοργανώσεις στις οποίες έλαβαν μέρος μέλη της ΑΕΠΕ, ενώ ευχαρίστησε παράλληλα όλους τους παριστάμενους και κυρίως τον κ. Μιχαλολιάκο για την πρωτοβουλία του αυτή, να τιμήσει τους Επαγγελματίες Πυρ/στες της χώρας, που ως ερασιτέχνες αθλητές κατάφεραν σχεδόν το ακατόρθωτο: η μεν ομάδα μπάσκετ να πάρει την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ενώ μία αθλήτρια κατάφερε να κερδίσει 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο σε αγωνίσματα ταχύτητας του στίβου!

Στη συνέχεια το λόγο πήραν κατά σειρά ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ και αρχηγός της αποστολής στη Ν. Υόρκη, Αντιπύραρχος Τριπολιτσιώτης Άγγελος και ο Πρόεδρος της ΑΕΠΕ κ. Γιαννάκος Κώστας οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σκοπούς ίδρυσης της ένωσης που είναι η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους στα μέλη του Πυρ/κού Σώματος και η διατήρηση της καλής σωματικής τους κατάστασης η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του επαγγέλματος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος και
ο Δημ. Σύμβουλος κ. Π. Ζερβουλάκος
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Η σημερινή εκδήλωση είναι σεμνή, απέριττη αλλά υψηλού συμβολισμού. Έχει το πλεόνασμα της καρδιάς μας, της αγάπης μας, της εκτίμησης μας και της πολύ μεγάλης υπερηφάνεια μας για εσάς και προπαντός να πιστέψουμε στις δυνατότητες αυτής της χώρας.Η διάκρισή σας, η πρωτιά σας έχει υψηλό συμβολισμό. Πετύχατε την πρωτιά με ελάχιστα υλικά μέσα. Η πρωτιά όμως είναι θέμα οράματος, πίστης, φλόγας και ψυχής.
Θεωρώ καθήκον μου κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να μιλώ, να τιμώ ασφαλώς το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, αλλά να τιμώ ξεχωριστά τους ένστολους πολίτες. Ανέκαθεν είχα θετική προσέγγιση στο επάγγελμα τους που είναι πολύ σκληρό και επικίνδυνο, πολύ πιο σκληρό και επικίνδυνο, από τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο. Ο ένστολος πολίτης δεν ξέρει τι θα πει ωράριο, γιορτή, Κυριακή, Χριστούγεννα και Πάσχα. Φαντάζεστε τον Πυροσβέστη που επιχειρεί να διασώσει έναν συνάνθρωπό μας, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου, να έχει το άγχος αν έχει να πληρώσει και το φροντιστήριο τoυ παιδιού του ή το ενοίκιο του σπιτιού του;
Σας ευχαριστούμε γιατί δίνετε πολλά και παίρνετε πολύ λιγότερα. Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακούω για τη συρρίκνωση των αποδοχών σας. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα βγει από τα αδιέξοδα, στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις. Όχι, δεν θα κιοτέψουμε, δεν θα δειλιάσουμε, δεν θα γονατίσουμε, δεν θα ηττηθούμε. Η Ελλάδα έχει περάσει μεγαλύτερες δοκιμασίες και άντεξε και δίδαξε και πατριωτισμό και εργατικότητα. Σας ευχαριστούμε για την χαρά, την τιμή και την ελπίδα που μας δίνετε.»

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε ο δημοσιογράφος και επίσημος υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων του τμήματος μπάσκετ κ. Αρζόγλου Χάρης, παρευρέθησαν πλήθος Αξ/κών και Υπαξ/κών κυρίως από τους Πυρ/κούς Σταθμούς του Πειραιά αλλά και από έτερους σταθμούς της Περιφέρειας Αττικής, ενώ την ηγεσία του Πυρ/κού Σώματος εκπροσώπησε ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Πειραιά, Αρχιπύραρχος Γιαννακόπουλος Δημήτριος.
Επίσης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Δ. Καρύδης και Π. Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νησιών κ. Δ. Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Α. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Κ. Μαλωλάκος, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Λίτσα Σαρρή και Π. Πουλικαράκος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Νεολαίας κ. Γ. Μελάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά: κ.κ. Γ. Καψοκόλης, Π. Ζερβουλάκος, Στ. Κωνσταντούζος, Μ. Καλαϊτζάκης, Π. Αστεριάδη, Χρ. Βουγιουκλάκης, Α. Καλογερόγιαννης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης.
Στο τέλος της σεμνής αυτής εκδήλωσης ο διοικητής της Δ.Π.Υ. Πειραιά δώρισε αναμνηστική πλακέτα της ΑΕΠΕ στον κ. Μιχαλολιάκο ευχαριστώντας τον για την βράβευση αυτή ενώ συνεχάρη και όλα τα τιμώμενα μέλη, μεταφέροντας και τις ευχές της ηγεσίας του Πυρ/κού Σώματος.
Τέλος, ο Δήμαρχος και μέλη του Δ.Σ. συνεχάρησαν προσωπικά όλους τους αθλητές παραδίδοντάς τους αναμνηστικές πλακέτες της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: