«Χρωματίζοντας το γκρίζο», οι Πειραιώτες εικαστικοί για τη γενέτειρά τους πόλη

Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εγκαίνια Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στις 19.30 μμ
Στην έκθεση, ενδεικτικά, συμμετέχουν 16 διαπρεπείς Πειραιώτες εικαστικοί καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια αρχικής καταγραφής του δυναμικού του Πειραιά.
Όπως γράφει ο Μάνος Στεφανίδης ….Μια οφειλόμενη τιμή στην Πειραιώτικη δημιουργία …και συνεχίζει :...κάποιοι ήσαν και είναι δάσκαλοι και πρυτάνεις στην Σχολή Καλών Τεχνών όπως ο Τέτσης, ο Μαυροΐδης, ο Κοκκινίδης, ο Σακελλίων έχοντας σημαδέψει με το έργο τους την νεοελληνική ευαισθησία.
Στη νεότερη γενιά που ευδοκίμως παίρνει τη σκυτάλη αναφέρονται :
Αχιλλέας Δρούγκας, Νίκος Στεφάνου, Ηρώ Κανακάκη, Σταύρος Ιωάννου, Στέφανος Δασκαλάκης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, ακολουθούμενοι από τους: Γιάννη Μετζικώφ, Κώστα Βρούβα, Έρση Βενετσάνου, Γιάννη Αδαμάκη, Ντίνα Μπαλονά, Αχιλλέα Χρηστίδη, Ελένη Ζούνη, Ηρακλή Παρχαρίδη και Αγαπητό Αγαπητάκη. Τέλος, της έκθεσης συμβολικά προΐσταται μια “ηρωική” φιγούρα του Γιάννη Τσαρούχη, ένας εμβληματικός νέος που ισορροπεί ανάμεσα στον αισθησιασμό της νεότητας του και στην μελαγχολική συνείδηση της, πως ο χρόνος όλα τα γερνάει, πως ο χρόνος είναι κρίμα!
Η έκθεση υπογραμμίζει την έλλειψη εικαστικής ζωής, που καθιστά τον Πειραϊκό λαό μη αυτάρκη. Λείπουν οι εκθεσιακοί χώροι, οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες και οι οργανωμένες εκδηλώσεις που θα δώσουν αληθινές διεξόδους στο καλλιτεχνικό του δυναμικό.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιανουαρίου – 9 Μαρτίου 2012

Ωρες λειτουργιας ΤΡΙΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-21:00
ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΙΑ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ 103 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18532 - ΤΗΛ .210 4133174 - ΦΑΞ 210 4136191

Δεν υπάρχουν σχόλια: