Το 31ο Μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7(φωτορεπορτάζ)

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό την παρουσία πλήθος κόσμου, τελέστηκε και φέτος, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ, πριν από 31 χρόνια.
Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού, όλη η ομάδα με το τεχνικό τιμ και ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, τίμησαν με την παρουσία τους στο μνημόσυνο τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Παραπάνω από τρεις χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη και την Θύρα 7, ώστε να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της Θύρας 7.



Η 8η Φεβρουαρίου είναι ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Θυμάτων Θύρας 7. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, που κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.
Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Σωκράτης Κόκκαλης, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο σύνδεσμος βετεράνων του Ολυμπιακού, ο Σταύρος Νταϊφάς, οι ποδοσφαιριστές και οι καλαθοσφαιριστές, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Γιώργος Λούβαρης, ο Γιάννης Μώραλης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αρκετοί σύνδεσμοι της Θύρας 7 και της ΠΕΦΟ, το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Καραϊσκάκη, ο Υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Κορδελιού και πολλοί ακόμα…
Στο μνημόσυνο βρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι μπασκετμπολίστες Βασιλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πελεκάνος και ο προπονητής Ίβκοβιτς, οι αθλητές του βόλεϊ Ανδρεάδης και Κουζούνης, παιδιά από τις ακαδημίες και πλήθος κόσμου της ολυμπιακής οικογένειας.

Τα ονόματα των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981:
Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18), Σπύρος Ανδριώτης (24), Γιάννης Διαλυνάς (20), Γιάννης Κανελλόπουλος (18), Κώστας Καρανικόλας (26), Αντώνης Κουρουπάκης (34), Μιχάλης Κωστόπουλος (21), Σπύρος Λεωνιδάκης (18), Ευστράτιος Λούπος (20), Μιχάλης Μάρκου (27), Βασίλης Μάχας (20), Κώστας Μπίλας (28), Ηλίας Παναγούλης (17), Αναστάσιος Πιτσόλης (30), Κώστας Σκλαβούνης (16), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19), Παναγιώτης Τουμανίδης (14), Νίκος Φίλος (19), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34) και Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23).





Δεν υπάρχουν σχόλια: