Συγχαρητήρια Μιχαλολιάκου σε μαθητές που διακρίθηκαν για την ανακύκλωση

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος υποδέχτηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές από το Ενιαίο Λύκειο Καμινίων, που αναδείχτηκαν πανελλαδικά πρωταθλητές στο διαγωνισμό «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές», ανακυκλώνοντας περισσότερες από 28.000 συσκευασίες, καθώς επίσης και μαθητές από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι οποίοι πήραν το 3ο βραβείο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 19 Δήμους.
Μιλώντας στους βραβευμένους μαθητές, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το περιβάλλον είναι μια τεράστια κληρονομιά. Δεν είναι δικό μας. Δεν ανήκει σε εμάς. Το έχουμε δανειστεί από το χθες και το χρωστάμε στο αύριο. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να το φροντίσουμε, να το αγαπάμε, για να το παραδώσουμε στο αύριο, το ίδιο και καλύτερο από ότι το παραλάβαμε.
Υπάρχουν προϊόντα, τα οποία ανακυκλώνονται και εσείς το ξέρετε πάρα πολύ καλά, γιατί συμμετείχατε στο διαγωνισμό, συμμετείχατε στη διάκριση.
Εμείς στον Πειραιά θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να γίνει η ανακύκλωση μια αυτόματη επιλογή του κάθε παιδιού. Δηλαδή από το σπίτι, από την καφετέρια, από όπου και αν είμαστε, να ξέρουμε ποιό προϊόν να βάλουμε πού.
Στον Πειραιά, ήδη διοργανώνουμε εκδηλώσεις από τις 9 Μαρτίου και μια μία εβδομάδα, όπου στις πλατείες και στα σχολεία θα δώσουμε αυτό το μήνυμα: ενημέρωση. Τι θα πει ανακύκλωση και ποια υλικά ανακυκλώνουμε.
Να εκφράσω την ευαρέσκεια μου, γιατί ο Πειραιάς, για άλλη μια φορά, διακρίθηκε. Ο Πειραιάς, για άλλη μια φορά, έδειξε ότι προηγείται της υπόλοιπης Ελλάδος. Δεν το κάνει αυτό για να νικήσει την υπόλοιπη Ελλάδα, το κάνει για να την τραβήξει προς τα επάνω».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Π. Κουβάτσος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κ. Λαουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: