Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Πειραιωτών καλλιτεχνών


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής Πειραιωτών καλλιτεχνών, υπό την αιγίδα του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, με θέμα: «Σχήμα και χρώμα ως μέσον έκφρασης». 
Στην έκθεση συμμετέχει και η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα. Μαίρη Βλαχάκου. Μάλιστα ένας από τους πίνακές της, απεικονίζει μανιάτικους πύργους. Στη φωτογραφία η κα. Μαίρη Βλαχάκου με τη Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα. Δήμητρα Γκλεζάκου.


 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στους παρευρισκομένους, τόνισε μεταξύ άλλων:«Ο Πολιτισμός και η Ναυτιλία αποτελούν τα διαχρονικά διαβατήρια της πόλης του Πειραιά αλλά και της Ελλάδας. Σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, το να υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν αποτελεί μια αισιόδοξη προοπτική. Μια αχτίδα φωτός μέσα στην καταχνιά.
Είμαι περήφανος που σε αυτήν την έκθεση συμμετέχουν «παιδιά του Πειραιά». Άνθρωποι της πόλης μας που έχουν ευαισθησίες, ταλέντο αλλά και αγάπη για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Πολίτες που μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά για την Αναγέννηση της πόλης μας.
Αυτές τις πρωτοβουλίες τόσο προσωπικά αλλά και ως Δήμαρχος της πόλης θα τις στηρίζω.
Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε. Ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει το λιμάνι της δημιουργίας, της τέχνης και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Και αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουμε. Ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.»
Στην συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε:
«Η χώρα μας, η αγαπημένη μας Ελλάδα, ήταν και είναι ο πυρσός του παγκόσμιου πολιτισμού και όχι μόνο οι αρχαίοι μας πρόγονοι αλλά και οι νεότεροι. Ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Θεοδωράκης δεν είναι πριν αιώνες, είναι σήμερα.
Ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι μόνο για τον Ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς της Γης.
Μας χρωστάνε περισσότερα απ όσα χρωστάμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να τους δώσουμε, αυτό που δεν έχουμε δικαίωμα να τους δώσουμε απέναντι στους προγόνους μας και απέναντι στα παιδιά μας, είναι η εθνική μας αξιοπρέπεια. Εκεί λέμε ένα μεγάλο «όχι».»
Επίσης, στην εκδήλωση μίλησε για την τέχνη και τον πολιτισμό ο γνωστός γλύπτης κ. Πέτρος Γεωργαρίου.
Οι Πειραιώτες καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: ο γλύπτης Γεωργαρίου Πέτρος, οι ζωγράφοι Αθηναίος Στρατής, Αντάσουρα – Κοκκίνου Ανθή, Βλαχάκου Μαίρη, Γιαννοπούλου – Λυμπέρη Πασχαλιά (αγιογράφος), Γιατράκου - Κωνσταντάκου Δέσποινα (αγιογράφος), Καζάκης Μανώλης, Καλογερόγιαννη Τριαντάφυλλη, Κέντζογλου Γιώργος, Κριτσωτάκη Μαρίνα, Μονογιού Ειρήνη, Μόσχου Βασίλειος, Σαρίδης Κωνσταντίνος, Σερεμετάκης Γρηγόρης, Σωτηρίου Βασιλική, Τουρναβίτης Θωμάς, Τσάγκαρης Σταμάτης, Τσοπανάκη Κορίνα, Χατζηδάκη Πόπη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κκ Π. Μελάς, Γ. Τραγάκης και Αν. Νεράντζης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Κουβάτσος, οι Αντιδήμαρχοι κα Λίτσα Σαρρή και κ. Στάθης Κωνσταντούζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπ. Σπυρίδων, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Π. Καψοκόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Δανιήλ, η εκδότρια και πολιτευτής κα Μαρία Τσέγκα, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29/2/12
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -13:00 και 18:00- 21:00
Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: