Δήλωση Μελά για το "ΟΧΙ"

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς σχετικά με τη μη ψήφιση του μνημονίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Ελληνικός λαός διέρχεται μια πολύ μεγάλη οικονομική στενωπό και κανείς δε βλέπει φως στο τούνελ.
Φτάσαμε σε αυτό το σημείο διότι, αφενός μεν διαχρονικά δε λειτουργήσαμε σύμφωνα με το λεγόμενο εις την Ιατρική «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» και αφετέρου, με τη πολιτική που εφαρμόστηκε, οδηγήθηκε η οικονομία της χώρας μας κατευθείαν στην εντατική.
Ο Ελληνικός λαός και κυρίως η μικρομεσαία οικονομική τάξη δεν έχει απλά πιεστεί, έχει καταπιεστεί, έχει εξοντωθεί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων, τη φορολόγηση, τα χαράτσια κ.α., που έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε εξαθλίωση.

Θα έπρεπε από την αρχή να είχαμε πάρει άλλα μέτρα, όπως η φορολόγηση του μαύρου χρήματος, ο εντοπισμός των μεγαλοφοροφυγάδων, ο μηδενισμός της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, αποκρατικοποιήσεις κ.α..
Υπηρετώ τον Ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και υπευθυνότητα. Όπως καταψήφισα το πρώτο Μνημόνιο, έτσι έπραξα και πάλι, διότι αυτό μου επέβαλε η συνείδησή μου.
Η Ν.Δ. ήταν και είναι το σπίτι μου, από όπου δεν έφυγα ποτέ. Υπηρέτησα διαχρονικά τις αρχές και τις αξίες της, οι οποίες συμβάδιζαν με τις δικές μου και ποτέ δεν δημιούργησα το ελάχιστο πρόβλημα.
Αυτές, λοιπόν, οι αρχές και οι αξίες με καθοδήγησαν στην απόφαση να ψηφίσω «ΟΧΙ», βάζοντας πάνω από όλα, πάνω από κόμματα, πρόσωπα και καρέκλες τον Ελληνικό λαό.
Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του με έχει εμπιστευθεί επί σειρά ετών. Αποτελεί εθνική μου ευθύνη να συνεχίσω να προασπίζω τα συμφέροντά του πάνω από κάθε προσωπικό ή κομματικό συμφέρον. Αυτό έκανα όλα αυτά τα χρόνια, αυτό έκανα τώρα, αυτό θα συνεχίσω να κάνω."

Δεν υπάρχουν σχόλια: