Ο Νικητάκης Υποψήφιος στη Β’ Πειραιά με Κατσέλη-Καστανίδη

Ο Μιχάλης Νικητάκης, μετά την “μετωπική σύγκρουση” με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και την άρνησή του, να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτιά της, αποφάσισε να συνεργαστεί και να ενισχύσει με τις όποιες δυνάμεις του, το νεοϊδρυθέν κόμμα της “Κοινωνικής Συμφωνίας” της Λούκα Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη. Μετά από πρόταση του γραμματέα της “Κοινωνικής Συμφωνίας” κυρίου Λάμπρου Μίχου, ο Μιχάλης Νικητάκης θα είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά.
Ο κ. Μιχάλης Νικητάκης προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
«Κάποιοι από τους λόγους που με οδήγησαν να συμμετάσχω στο κόμμα της “Κοινωνικής Συμφωνίας” είναι ότι η ιδρυτική διακήρυξη του βασίζεται πάνω σε αρχές και θέσεις τις οποίες θεωρώ απαραίτητες. Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κινήματος νέου και ελπιδοφόρου, της “Κοινωνικής Συμφωνίας”, επιβλήθηκε από την καταστρατήγηση της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων και των σχετικών με αυτήν συνταγματικών διατάξεων και ευρωπαϊκών συνθηκών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του εργατικού δικαίου που τις διέπει καθώς και του περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Φιλοδοξούμε να απαντήσουμε στο αίτημα της κοινωνίας να εκφραστεί μέσα από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και να ανταποκριθούμε στο παλλαϊκό αίτημα για μια ρεαλιστική και ριζοσπαστική πολιτική εξόδου από την πολύμορφη κρίση η οποία μαστίζει την Ελλάδα. Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέτει στο επίκεντρό της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας με αξίες που συμπυκνώνονται στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας».

Στη φωτογραφία ο γραμματέας της “Κοινωνικής Συμφωνίας” Λάμπρος Μίχος με τον υποψήφιο βουλευτή Β’ Πειραιά Μιχάλη Νικητάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: