Mιχαλολιάκος για τις πλαζ ΠΛΑΖ «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ» ΚΑΙ «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με ονομαστική ψηφοφορία, στη συνεδρίαση « η τροποποίηση ή μη των υπ αριθμ.33 και 34/30-10-12 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου», σχετικά με τις πλαζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα».
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Οφείλω να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ειλικρινής. Δεν ζήτησα από τον Πειραϊκό λαό να με εκλέξει Δήμαρχο για να κάνω καριέρα. Ούτε για να τον καθαρίσω μόνο. Σας υπενθυμίζω ότι το σύνθημά μου μεταξύ των άλλων, ήταν να ξεβρωμίσουμε τον Πειραιά απ΄ ότι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ντρέπομαι ως Πειραιώτης και ως πολιτικός του Πειραιά, για την κατάντια των δύο πανέμορφων παραλιών μας. Είναι οι πιο κακοποιημένες και εγκαταλελειμμένες παραλίες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Παρακολούθησαν τη φθορά του υπόλοιπου Πειραιά.
Αυτό που ζήτησα από τις υπηρεσίες αμέσως μετά την εκλογή μου είναι να κάνουμε και στις παραλίες του Πειραιά ότι συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα. Είτε έχουν δημάρχους δεξιούς είτε ΠΑΣΟΚ είτε από την αριστερά είτε από οποιοδήποτε χώρο. Δηλαδή, να είναι καθαρές και αξιοπρεπείς. Προσπελάσιμες σε όλους τους δημότες. Αυτό που εγγυάται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ότι, όλοι οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο, όλοι οι επισκέπτες του Πειραιά, θα μπορούν να πηγαίνουν σε μια καθαρή παραλία αν θέλουν εντελώς δωρεάν. Θα είναι πολύ καθαρότερο εκείνο το κομμάτι που θα είναι εντελώς δωρεάν, το μεγαλύτερο απ΄ ότι ήταν μέχρι τώρα. Πολύ πιο προσεγμένο. Θα κάνουμε το σωστό εκείνο που υπηρετεί τον Πειραιά. Όπου και αν κινηθώ στην πόλη, μου λένε Δήμαρχε μην κάνεις πίσω για τα «Βοτσαλάκια» και τη «Φρεαττύδα». Υπάρχουν άλλοι που δεν θα θέλουν να πληρώσουν ξαπλώστρα και είναι δικαίωμα τους. Όσοι έρχονται για παράδειγμα στην πλατεία Κοραή, άλλοι θέλουν να καθίσουν στο παγκάκι και άλλοι θέλουν στην καφετερία. Επίσης να ξέρετε ότι στα παγκάκια στην Αγ. Κωνσταντίνου θα βάλω σκίαση να μην ταλαιπωρούνται όσοι θέλουν να κάθονται στην πλατεία. Το ίδιο λοιπόν θα υπάρχει ως παροχή από το δήμο σε όλο το κομμάτι που δεν θα το έχει ο ιδιώτης. Θέλω να πιω καφέ στη «Φρεαττύδα» ή στα «Βοτσαλάκια», θα πιω σε νόμιμη καφετερία, που θα έχει γίνει νόμιμα διαγωνισμός, που θα έχει προκύψει νόμιμος πλειοδότης, που δεν θα ντρέπεται η Δημοτική Αρχή, που δεν θα ψάχνουμε να βρούμε νομιμότητα να καλύψουμε παρανομία. Δεν μπορεί ο Πειραιάς να μένει πίσω. Η δημαρχία Μιχαλολιάκου, σηματοδοτεί μαζί με τους εκλεχτούς συνεργάτες μου, ένα άλμα προς τα εμπρός, προς την πρόοδο, προς τη δημοκρατία, προς την καθαριότητα, την αναγέννηση και την ανάπτυξη. Στα Κύθηρα πάω και υπάρχουν οργανωμένες παραλίες και τις απολαμβάνω. Και εκείνοι που προτιμούν την ελεγχόμενη υπό τον ιδιώτη αξιοποιημένη και εκείνοι που προτιμούν την ελεύθερη. Θέλω να ελπίζω ότι και εδώ το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Και δεν θα χρειαστεί να θέλει να πάει ασθενοφόρο κάτω στην παραλία και να μην μπορεί επειδή η άναρχη στάθμευση, των όποιων την επισκέπτονται, αυτό το απαγορεύει. Δεν περνούν σε εμάς τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα μη θεμιτά. Είμαστε σύμμαχοι και με τον ιδιώτη που θέλει κανόνες, που σέβεται τους θεσμούς. Ανοιχτός διαγωνισμός και η παράκλησή μου προς τους συνεργάτες μου και στις υπηρεσίες είναι να τρέξουμε. Θα κάνω τις παραλίες καθαρές, λειτουργικές και ελκυστικές. Δεν πρόκειται να με γονατίσουν ή να με κάνουν να υποχωρήσω, απίστευτα μικρές οργανωμένες μειοψηφίες, που θέλουν τον Πειραιά έρημο, εγκαταλελειμμένο και δικό τους.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

Την Κυριακή 22/04/12 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά Συνέλευση Κατοίκων. Θέμα της Συνέλευσης ήταν ο καθορισμός της δράσης μας ως ενεργών κατοίκων και δημοτών του Πειραιά απέναντι στην απόφαση του Δημάρχου Κου Β. Μιχαλολιάκου, για την ιδιωτικοποίηση και την τσιμεντοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 30/01/12 ο Κος Μιχαλολιάκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που πρόσκεινται στον συνδυασμό του, αποφάσισαν την ιδιωτικοποίηση των δύο παραλιών του Πειραιά, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια ερήμην των δημοτών του Πειραιά και παρά την αντίθετη γνώμη όλων των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων, που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα οι κάτοικοι, που συγκεντρωθήκαμε, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, μετά την τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο (Δ.Σ.) δεχθήκαμε φραστική επίθεση και απειλές από τους δημοτικούς συμβούλους του Κου Μιχαλολιάκου. Οι παρατυπίες και οι μεθοδεύσεις, που έλαβαν χώρα, για να ψηφιστεί η πρόταση για την ιδιωτικοποίηση των παραλιών, καταγγέλθηκαν απ’ όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες και αποχώρησαν μετά την ψηφοφορία καταγγέλοντας την ως άκυρη και παράνομη. (συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά όμως στις 19/04/12 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση με τη μορφή της μίσθωσης αιγιαλού, παραλίας και κοινόχρηστων χώρων των πλαζ Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Στην προκήρυξη γίνεται σαφές πως το σχέδιο προβλέπει τόσο την ιδιωτικοποίηση των 2 παραλιών του Πειραιά όσο και την τσιμεντοποίηση τους σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα παραχωρούνται τα Βοτσαλάκια έναντι 30.000 ευρώ το χρόνο ή 2500 ευρώ το μήνα!!!! Αυτό το ποσό ορίστηκε ως εναρκτήριο του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Στον ιδιώτη λοιπόν που θα πλειοδοτήσει παραχωρείται το δικαίωμα της κατασκευής στην παραλία 1) αναψυκτηρίου συνολικής επιφάνειας 110 τ.μ. 2) χώρου 500 τ.μ. για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών έναντι πληρωμής 3) ιδιωτικού χώρου στάθμευσης έναντι πληρωμής 600 τ.μ. 4) ο πρώτος όροφος του κολυμβητηρίου μετά του υπαιθρίου χώρου αυτού για την δημιουργία κέτερινγκ (catering) 460 τ.μ. και 5) χώρου 740 τ.μ. για την δημιουργία κινηματογράφου.
Για την Φρεαττύδα το εναρκτήριο ποσό του πλειοδοτικού διαγωνισμού είναι 20.000 ευρώ το χρόνο ή 1666 ευρώ το μήνα!!!! Στον ιδιώτη που θα πλειοδοτήσει παραχωρείται το δικαίωμα της κατασκευής στην παραλία 1) αναψυκτηρίου συνολικής επιφάνειας 90 τ.μ. 2) χώρου 500 τ.μ. για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών έναντι πληρωμής 3) ιδιωτικού χώρου στάθμευσης έναντι πληρωμής 800 τ.μ. συν πρόσθετου χώρου στάθμευσης 250 τ.μ. ελεγχόμενο από τον Δήμο.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές, πως ο Δήμαρχος Κος Μιχαλολιάκος, κινούμενος σε καθαρά μνημονιακό πλαίσιο, αποφάσισε μόνος του, χωρίς καν να ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων του Πειραιά, το ξεπούλημα των δύο παραλιών μας με διαδικασίες fast track (γρήγορου ξεπουλήματος δηλαδή). Επιπλέον γίνεται σαφές πως οι "ενδιαφερόμενοι" για τα τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα επιταχύνουν τις διαδικασίες, για να είναι όλα ( καφετέριες, πάρκινγκ, σινεμά, ξαπλώστρες, μπράβοι...) στη θέση τους για το επερχόμενο καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού - για τα οποία αυτός θα κληθεί να πληρώνει, σε μια συγκυρία που δεν έχει ούτε να φάει, κυριολεκτικά πλέον...

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια απο πριν) Βέβαια οι "ενδιαφερόμενοι" δε νοιάζονται για τα ψιλά που θα εισπράττουν από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Ας μη γελιόμαστε άλλωστε. Όλα γίνονται για να βάλουν πόδι σε κοινόχρηστους χώρους-φιλέτα μοναδικής ομορφιάς, ανοίγοντας μαγαζιά πάνω στο κύμα με απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και μάλιστα με τεράστιο ιδιωτικό πάρκινγκ! Δηλαδή πρόκειται για το όνειρο κάθε επιχειρηματία μαγαζιών της μέρας και της νύχτας και μάλιστα με τη 'βούλα' του Δημάρχου για να μην έχει ανάγκη κανέναν! Τέρμα πλέον οι ερασιτεχνισμοί τύπου SCUBA, το οποίο λειτουργεί για χρόνια στα κλεφτά και στην παρανομία μπροστά στα "στραβά" μάτια τόσων Δημάρχων, δημοτικών αρχόντων και δημοτικών υπαλλήλων (πρόκειται μάλλον για μακρόχρονη ενδημία "στραβισμού" στο Δήμο Πειραιά!!).
Απέναντι λοιπόν σε αυτή την πολιτική του Δημάρχου μας, που αυθαίρετα βαφτίζει την ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας ως «αξιοποίηση», την τσιμεντοποίηση τους ως «ανάπτυξη» και την δημιουργία λίγων θέσεων εργασίας ως «κοινό συμφέρον», οι κάτοικοι του Πειραιά αυτοοργανωνόμαστε και κάνουμε σαφές πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκλεγμένο δημοτικό άρχοντα να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς ακολουθώντας το παράδειγμα της κεντρικής εξουσίας.
Στη δεύτερη Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό το θέμα την Κυριακή 22/04/12 στην πλατεία Αλεξάνδρας με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του Πειραιά, συγκροτήθηκε επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων. Ήδη σε τρείς μέρες μόνο συλλέξαμε 641 υπογραφές πειραιωτών κατά των σχεδίων του Δημάρχου και έπεται συνέχεια. Στόχος όλων μας είναι να παραμείνουν οι παραλίες μας δημόσιες, ανοιχτές και προσβάσιμες για όλους. Καταγγέλουμε τον Δήμαρχο μας Κο Μιχαλολιάκο και τους δημοτικούς συμβούλους του και τους καλούμε να σεβαστούν τη βούληση των Πειραιωτών. Τους καλούμε να διατηρήσουν τις παραλίες μας δημόσιες, καθαρές και όμορφες ως οφείλουν σύμφωνα και με τα δημοτικά τέλη που όλοι πληρώνουμε για τον σκοπό αυτό και δηλώνουμε, πως όσες άδειες κι αν δώσει ο Δήμαρχος, για μας και για το Σύνταγμα της Ελλάδας, αυτοί που θα εμφανισθούν για να εγκατασταθούν στις παραλίες μας και να τις οικειοποιηθούν είναι παράνομοι καταπατητές δημόσιας γης και ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤA ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.

Τέρμα η ανοχή σε όσους επί χρόνια πλούτιζαν σε βάρος μας εκμεταλλευόμενοι δημόσια αγαθά σε συμπαιγνία με επίορκους δημόσιους λειτουργούς και μας οδήγησαν στην ολική κατάρρευση και εξαθλίωση.

Η επόμενη δράση – συνέλευσή μας θα γίνει την Κυριακή 29/04/12 στην πλαζ της Φρεαττύδας στις 10 το πρωί. Θα συμμετέχουμε στον καθαρισμό της παραλίας στο πλαίσιο του Let’ s do it και παράλληλα θα ενημερώσουμε τον κόσμο για το ξεπούλημα των παραλιών μας. Μετά το πέρας του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση κατοίκων για το θέμα αυτό.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια

Στοιχεία επικοινωνίας, mail: protovkatoik@hotmail.com
Facebook : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ