Ξενοδοχείο η Ράλλειος, Μουσείο η βίλα Ζαχαρίου, Δημαρχείο ο Πύργος!

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίηση 5 ακινήτων του δήμου, αποκάλυψε μεταξύ άλλων την πρόθεσή του να μεταφερθεί ο δήμος στον πύργο και στο κουφάρι της Ραλλείου να γίνει ξενοδοχείο 5 αστέρων. 
Συγκεκριμένα δήλωσε:
"Προεκλογικά όλες οι παρατάξεις είχαμε  σύγκλιση τουλάχιστον σε ένα θέμα: στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, όπως και όλα τα κόμματα έχουν μιλήσει προεκλογικά για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι την επόμενη μέρα των εκλογών το ξεχνούν. Εμείς εδώ στον Πειραιά δεν θα το ξεχάσουμε. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η μίζερη εικόνα, που την χαρακτηρίζει το κουφάρι της Ραλλείου, του Πύργου, της βίλλας Ζαχαρίου κ.ο.κ. Από την ώρα που αναλάβαμε, είναι η μεγάλη μας έγνοια. Είναι το κεντρικό μας θέμα. Πρώτον να επανακαταγραφεί, γιατί δυστυχώς δεν είναι καταγεγραμμένη.
Είχα την ευκαιρία εδώ με τον κ. Γενικό και με όλους τους συνεργάτες να σας δώσουμε την εικόνα του κτήματος μας στο Σχιστό, το οποίο είχαν δηλώσει όλοι οι άλλοι, εκτός από το Δήμο Πειραιά: πόσα από αυτά έχουν καταπατηθεί και πώς έχουμε κινήσει τις διαδικασίες με όλα τα μέσα και τα μέτρα, που μας δίνει η Ελληνική Δημοκρατία, με μηνύσεις με αγωγές, με πράξεις έξωσης κ.ά. Έδωσα εντολή από τον πρώτο καιρό που εγκαταστάθηκα στο Δήμο, να μελετηθούν ο Πύργος, η Ράλλειος, το κτίριο του κεντρικού Δημαρχείου, το οποίο κατασκευάστηκε ως Πνευματικό Κέντρο και λειτουργεί ως Δημαρχείο, κατά τρόπον που σηματοδοτεί την πόλη μας ως τριτοκοσμική πόλη. Τα δύο κτήματα που είναι στη Ρετσίνα, εκ των οποίων το ένα καλύπτει τις ανάγκες μας, ως χώρος φιλοξενίας του αμαξοστασίου, των υπηρεσιών καθαριότητας κ.λ.π.

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου αναπτύξαμε την ταυτότητα αυτών των ακινήτων. Θέλω να μην αποφασίσουμε σήμερα, μας περιμένουν 40 μέρες ακόμη, ώστε να έχουμε εύλογο χρόνο όλες και όλοι, μετά από μία παρουσίαση που θα  που θα κάνει ο σύμβουλος μου ο κ. Γεωργιάκος, της ταυτότητας αυτών των των οικοπέδων και κτισμάτων και των δυνατοτήτων για διάφορες χρήσεις που μπορεί να έχουν. Οι διαγωνισμοί μας θα είναι διεθνείς και θα αφορούν ένα ευρύ πλαίσιο λειτουργιών, αλλά με ορισμένες βασικές απαγορεύσεις. Π.χ. στη Ράλλειο απαγορεύεται να έχουμε εμπορικό κέντρο για ευνόητους λόγους. 

Η προσωπική μου γνώμη, γιατί θα επανέλθουμε μετά από 40 μέρες, είναι ότι εγώ θα προτιμούσα το κουφάρι της τέως Ραλλείου να γίνει ξενοδοχείο 5 αστέρων. Γιατί οραματίζομαι έναν Πειραιά που δεν θα είναι μόνο το Ναυτιλιακό Κέντρο της Μεσογείου, αλλά θα είναι και πόλη τουριστικού προορισμού, με την ανάδειξη και των αρχαιοτήτων της και των παραλιών της και όλων των ομορφιών που διαθέτει η πόλη μας. Να πάει το Δημαρχείο στον Πύργο, στο λιμάνι, στο φυσικό του χώρο και ενδεχομένως αυτό το κτίριο να γίνει ξενοδοχείο. Η βίλλα Ζαχαρίου αφού πάρουμε την απόφαση ως Ίδρυμα Ζαχαρίου, να γίνει Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας της χώρας και Συνεδριακό Κέντρο. Να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο Γκαράζ και όχι τριτοκοσμικό, όπως είναι σήμερα. Και θα δούμε το ενδιαφέρον που θα έχει η διεθνής επενδυτική κοινότητα. Θέλω να ανοίξουμε όλα τα μέτωπα που κρατούν τον Πειραιά αγκυλωμένο προς τα κάτω. Να συγκρουστούμε με τα αίτια τους και να τα νικήσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: