Συνάντηση προέδρου ΕΣΠ με το Δ/ντη της Αστυνομίας Πειραιά

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε άριστο κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζησιμάτος και μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Ι. Διαμαντόπουλο στα γραφεία του, στην οποία παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου κ. Γ. Λαζάρου, ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Πειραιά κ. Ι. Λυκουρέζος και ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκος.
 Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ κατέθεσαν την έντονη ανησυχία του εμπορικού κόσμου για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς η έλλειψή της, που λειτουργούσε συνεπικουρικά προς το έργο της ΕΛ.ΑΣ., έχει γίνει ήδη αισθητή ειδικά στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά. Επικεντρώθηκαν στην έξαρση του παρεμπορίου ως επακόλουθο του ελλιπή ελέγχου που προκύπτει από την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της παράνομης δράσης, που διογκώνει τα λουκέτα, την ανεργία και γενικότερα την παραοικονομία και ζημιώνει την τοπική αγορά, αλλά και τα έσοδα του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της παραβατικότητας, της επαιτείας, της παράνομης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και στην ανάγκη τήρησης των διατάξεων που αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στην επιτακτικότητα της ανάγκης ενσωμάτωσης των απερχόμενων Δημοτικών Αστυνόμων στη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., για ενίσχυση του έργου της, με την επιπρόσθετη σκέψη ότι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της πόλης και με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επιτύχει την βελτίωση της εικόνας του Πειραιά. Οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στην σκοπιμότητα συντονισμού κοινής δράσης για αποτελεσματική άσκηση ελέγχων, ενώ αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία επ΄ ωφελεία των πολιτών, της πόλης, και της πειραϊκής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: