Σαν σήμερα πέθανε ο Μ. Μανούσκος,ιδρυτής & 1ος πρόεδρος του Ολυμπιακού

Σαν σήμερα το 1952 πέθανε ο Μιχάλης Μανούσκος, ένας εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο βιομήχανος Μ. Μανούσκος, υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του Πειραιά.Το 1939 διορίστηκε από την κυβέρνηση Μεταξά δήμαρχος Πειραιά, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1941. Υπό την ιδιότητα του δημάρχου συμμετείχε στην επιτροπή παράδοσης της πόλης των Αθηνών και του Πειραιά στις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Μετά την απελευθέρωση εξελέγη βουλευτής.
Ο Ολυμπιακός κόσμος όμως, τον θυμάται καθώς το 1925 συμμετείχε στην παρέα των Πειραιωτών στην ταβέρνα τού Μοίρα, που ίδρυσε την πειραϊκή ομάδα. 
Ανάδοχος ήταν ο αξιωματικός του Ναυτικού και αεροπόρος Νότης Καμπέρος, που θέλησε ο τίτλος του νέου συλλόγου να υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, την επικράτηση και εν τέλει το ολυμπιακό ιδεώδες. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε στο επίθετο Ολυμπιακός τις λέξεις Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς κι έτσι ο πλήρης τίτλος του Πειραϊκού συλλόγου ήταν Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ).
Το πρώτο Δ.Σ. του Ολυμπιακού αποτέλεσαν οι: Μιχάλης Μανούσκος (πρόεδρος), Νότης Καμπέρος (αντιπρόεδρος), Τριαντάφυλλος Κρέμος (αντιπρόεδρος), Σταύρος Μαραγκουδάκης (γεν. γραμματέας), Θανάσης Κόκκινος (ταμίας), Παναγιώτης Λαγουρατζής (έφορος), Κώστας Κυρίμης, Νίκος Ζαχαρίας, Γιάννης Λουλουδάκης και Ε. Κασιμάτης.

Ο Μιχάλης Μανούσκος διετέλεσε πρώτος πρόεδρός του Ολυμπιακού (1925 - 1928), αλλά και δύο ακόμη φορές (1937 - 1939, 1945 - 1950).

Δεν υπάρχουν σχόλια: