ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΧΙΣΤΟΥ
«Καρμανιόλα» για τους εργαζόμενους στο ΒΙΠΑ Σχιστού και στο Νεκροταφείο είναι η λεωφόρος Σχιστού στο ύψος του Νεκροταφείου, όπως καταγγέλλουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στο ΒΙ. ΠΑ. Πρόσφατα, η οικογένεια του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού θρήνησε άλλο ένα θύμα, τον μόλις 27 ετών Χρήστο Γκίλη, υπάλληλο της εταιρείας ΚΥΜΗ ΑΒΕΕ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο σημείο αυτό, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010.
Διερμηνεύοντας τη θλίψη, την αγανάκτηση και τα συναισθήματα, όλων, εργοδοτών κι εργαζομένων στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, και προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, καθώς ο άτυχος 27χρονος δεν είναι το πρώτο θύμα του σημείου - καρμανιόλα, ο εργοδότης του θανόντος και πρόεδρος της εταιρείας ΚΥΜΗ ΑΒΕΕ κ. Θεόδωρος Πιτσιρίκος με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Κορυδαλλού αναρωτιέται: «Χάσαμε πολύ πρόωρα ένα παιδί μας. Τι άλλο πρέπει να θρηνήσουμε πλέον προκειμένου να γίνει το αυτονόητο; Η λεωφόρος Σχιστού πρέπει να αστυνομεύεται από την Τροχαία τις ώρες αιχμής και να σημανθεί με προειδοποιητικά σήματα στα επικίνδυνα σημεία της. Οι υπερβάσεις ταχύτητας, οι παραβιάσεις των σημάτων ακόμη και η διαμπερής κυκλοφορία ανθρώπων (δεν υπάρχουν σήματα απαγόρευσης για τους πεζούς) και οχημάτων από τα διαζώματα είναι καθημερινό φαινόμενο», καταγγέλλει στην επιστολή του ο κ. Πιτσιρίκος.
Πάγια θέση του Φορέα Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού αποτελεί η ανάγκη δημιουργίας υπέργειου κόμβου τόσο στο Νεκροταφείο όσο και στη διασταύρωση του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Μέχρι τότε επιβάλλεται η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Σχιστού ώστε τα οχήματα να επιστρέφουν προς Πειραιά χρησιμοποιώντας τον κόμβο του ΣΜΑ και η διέλευση πεζών να γίνεται μόνο στο ύψος των φαναριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: