Ο Μιχαλολιάκος φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Καράβι


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, φωταγώγησε χθες το βράδυ,  το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Μετά τη λιτανεία της ιερής εικόνας του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, ο κ. Μιχαλολιάκος, φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, του Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Κ. Κατσαφάδου,  Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών.  
Ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη νότα, έδωσε στην εκδήλωση, η  Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

 Ο κ. Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του, τόνισε:                                         
«Αγαπητοί φίλοι,
Ανάβουμε σήμερα το καράβι της ελπίδας, το καράβι της αισιοδοξίας, το καράβι της Ορθοδοξίας. Και προσευχόμαστε στο Θεό και στον Άγιο Νικόλαο να μας βοηθήσουν να βγει αυτός ο τόπος από τη μεγάλη φουρτούνα που βρίσκεται.
Και θα βγει από τη φουρτούνα που βρίσκεται, με τη βοήθεια του Θεού και γιατί έχει καλό καπετάνιο εδώ και πέντε μήνες.
Σήμερα η σκέψη μας, πρώτα απ όλα, βρίσκεται στους ναυτικούς μας. Που βρίσκονται σε κάθε σημείο του πλανήτη, μακριά από τους δικούς τους και δίνουν τη δική τους μάχη, για τις οικογένειές τους.
Στους ανθρώπους του ένδοξου Πολεμικού μας Nαυτικού που προστατεύουν τη χώρα μας από κάθε λογής κινδύνους. Και δεν πρέπει να λησμονούμε,  καμία γενιά δεν πρέπει να λησμονεί,  ότι ο ένδοξος στόλος μας δεν έκανε ποτέ υποστολή της ελληνικής σημαίας.
Όσο και αν κάποιοι πίστευαν ότι με το να τους κόψουν τους μισθούς θα τους κάμψουν και το αγωνιστικό φρόνημα κάνουν λάθος.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πάνω από όλα την πατρίδα στην καρδιά τους. Και αυτή η αγάπη δεν μετριέται με ευρώ και αυτό καλό είναι να το καταλάβουν κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας.
Αγαπητοί φίλοι,
Χριστούγεννα έρχονται. Δύσκολα Χριστούγεννα για πολλούς συνανθρώπους μας. Αλλά το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι μήνυμα Αγάπης και προσφοράς. Γιατί αυτό είναι ο Χριστός μας. Αγάπη. Γεμίστε λοιπόν την καρδιά σας με αγάπη.
Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί τον Πειραιά μας μια φάτνη αγάπης. Αυτό προσπαθούμε κάθε μέρα όλοι μας.
Στις γιορτές που διοργανώνει ο Δήμος μας, γιορτές ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και όχι σπατάλης και επίδειξης σας θέλουμε δίπλα μας.
Εσείς είστε η δύναμή μας. Σας θέλουμε στην πρώτη γραμμή. Σας περιμένουμε να δώσετε το παρόν στην λαμπαδηδρομία που διοργανώνουμε με τον Ερυθρό Σταυρό για να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τους οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας.
 Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή στις 10.30 από το Δημαρχείο Πειραιά.
Χριστούγεννα όμως σημαίνουν και χαρά στα παιδιά μας.
Γι΄ αυτό και θα στήσουμε για πρώτη φορά ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πασαλιμάνι, αλλά και σε κεντρικές πλατείες όλου του Πειραιά.
Εκεί θα υπάρχει το Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αη Βασίλη με καρουσέλ, παγοδρόμιο και τρενάκι.
 Παράλληλα θα υπάρχουν face painting, ηθοποιοί-διασκεδαστές και θέατρο δρόμου.
Δράσεις θα έχουμε και στα άλλα διαμερίσματα της πόλης μας ώστε όλοι μας να νιώσουμε τα Χριστούγεννα, να μπορέσουμε να διώξουμε από πάνω μας τη μιζέρια και το γκρίζο.
Έχουμε ανάγκη την ελπίδα, την αισιοδοξία, το χαμόγελο. Και θα κάνουμε τα πάντα να δώσουμε πίσω το χαμόγελο στους Πειραιώτες και στις Πειραιώτισσες. Και θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο Πειραιάς να επηρεάσει και την υπόλοιπη Ελλάδα, γρηγορότερα να πάει προς την Αναγέννηση, γρηγορότερα να πάει προς την αξιοπρέπεια,  γρηγορότερα να πάει προς τη νέα πολιτική σταθερότητα.
Αυτό το καραβάκι, θα πάει σε όλες τις πλατείες και θα καταλήξει στο Δημοτικό Θέατρο, που θα το ανοίξουμε φέτος, μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.
Σας ευχαριστώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: