"Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε"


(πηγή: www.olympiacos.org) Το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το Μνημόσυνο για τα 21 παιδιά τα οποία έχασαν τη ζωή τους για την ιδέα του Ολυμπιακού, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.
Η σημερινή ημέρα ήταν μία ημέρα μνήμης για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7», έξω από το γήπεδο της ομάδας μας, για να φωνάξει ξανά, όπως κάθε χρόνο ένα δυνατό «ΠΑΡΩΝ» το οποίο φτάνει μέχρι τα Ουράνια.
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκεί, όπως και εκπρόσωποι της διοίκησης, με σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μας. Παρούσα ήταν και η ομάδα μπάσκετ, καθώς και τμήματα του Ερασιτέχνη. Όλοι στο πλευρό των οικογενειών οι οποίες στερήθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εκείνη τη μαύρη ημέρα για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει.



Τα δάκρυα πότισαν ξανά τη γη κάτω από τα πόδια όσων θυμούνταν με λύπη την οδύνη που σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα η τραγική εκείνη ημέρα, όμως κατέστη για ακόμη μία φορά σαφές ότι τα παιδιά αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν για πάντα κοντά σε όλους μας. Δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνουν, αφού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν…

Ας θυμηθούμε τα ονόματά τους:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Νίκος Φίλος (19 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Βασίλης Μάχας (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ζωγραφιά Χαϊρατίδου (23 ετών), ΑΘΑΝΑΤΗ
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Κώστας Μπίλας (28 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών), ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών). ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο για τα Θύματα της Θύρας 7» και ο κόσμος φώναξε δυνατά για μία ακόμη φορά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!»…

Μέσα από τον θάνατο αναδεικνύεται, όμως, και η ζωή. Υπέρμαχος αυτής είναι πάντοτε ο Ολυμπιακός μας, ο οποίος το απέδειξε ξανά με την εφετινή διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στον χώρο του Μουσείου του γηπέδου μας άνθρωποι που το επιθυμούσαν έδωσαν το παρών, προσφέροντας ζωή σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, δίνοντας λίγο από τον χρόνο τους, αλλά ολόκληρη την ψυχή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: