ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ -ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ


Στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται από τον Όμιλο για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια Ενδυματολογίας – Σχεδίου Μόδας – Παραδοσιακής Φορεσιάς  πεντάμηνης διάρκειας.
Οι μαθητές θα διδάσκονται Ιστορία Ενδυμασίας (Μινωική, Βυζαντινή, Μεσαιωνική, Ελληνική Παραδοσιακή Φορεσιά από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, τα νησιά κλπ, Προπολεμική Ενδυμασία, Μεταπολεμική Ενδυμασία, Σύγχρονη Ενδυμασία), Υφασματολογία (Φυσικές Ίνες, Ζωικές Ίνες, Κατασκευή και Συντήρηση Παραδοσιακής Φορεσιάς – Δημιουργία Εργαστηρίου), Σχέδιο Μόδας (Αναλογίες ανθρωπίνου σώματος, Σχεδιασμός ενδυμάτων εκ του φυσικού – αναθέσεις εργασίας και εφαρμογές στην Παραδοσιακή Φορεσιά.
Τα σεμινάρια θα οργανωθούν, παρουσιαστούν και συντονιστούν από την Ενδυματολόγο – Σχεδιάστρια κ. Σοφία Ματθαιάκη.

Οι συμμετέχοντες στο τέλος των σεμιναρίων θα λάβουν ειδική βεβαίωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν και στηριχθούν από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε ανέργους, σε εργαζόμενους που έχουν χαμηλό εισόδημα, σε απόρους και γενικότερα στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα χρειασθεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα:  Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Κάρτα ανεργίας, Εκκαθαριστικό του 2012 ή του 2011 (ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποχρεούστε σε Φορολογική Δήλωση από την ΔΟΥ που ανήκετε, Φοιτητική Ταυτότητα, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Κάρτα Μέλους ΚΑΠΗ, Βεβαίωση ΑΜΕΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τα νέα γραφεία του Ομίλου μας (Π. Ράλλη 210 & Θησέως 1, 184 54, Περιβολάκι Νίκαιας - Αττική) στα τηλέφωνα:
210 4967757
210 4179797
Fax: 210 4944564 και στο κινητό: 6944450809
ή στείλτε μας e-mail: unescop@otenet.gr, imaronitis@yahoo.gr
www.unescopireas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: