Συνάντηση Αλαβάνου με Ζησιμάτο & ΔΣ ΕΣΠ


Σε πολύ καλό και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η συνάντηση του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» κ. Α. Αλαβάνο.
Ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζησιμάτος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ κατέθεσαν στον κ. Αλαβάνο τις ανησυχίες και την αγωνία του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται λόγω της  παρατεταμένης ύφεσης, η οποία έχει οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο τις μικρομεσαίες πειραϊκές επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκαν στη δραματική πτώση των πωλήσεων, στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, στη σωρεία έκτακτων άδικων φόρων και εισφορών που τους επιβάλλονται, στη συσσώρευση ζημιών, στην αύξηση των λουκέτων, στην αδυναμία δανεισμού, στους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στα απίστευτα υψηλά ποσοστά ανεργίας και γενικότερα στη δημιουργία του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επιφέρουν όλες οι οικονομικές ανατροπές στην διάρθρωση της κοινωνίας.

Εστίασαν στην αναγκαιότητα επανεκκίνησης της  επιχειρηματικότητας και διασφάλισης συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από νέο μοντέλο ανάπτυξης, στρατηγικών επενδύσεων, εκσυγχρονισμού των θεσμών και δημιουργίας ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, που αποτελούν το μέλλον της οικονομίας, τη βάση της ανάπτυξης και την ελπίδα δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο κ. Α. Αλαβάνος, ενημερώθηκε για τις προτάσεις του ΕΣΠ προς την κατεύθυνση άρσης των εμποδίων που δημιουργούν ασφυξία στην καθημερινή λειτουργία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ΜμΕ και εστίασε στην δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία όπως είπε έχει τους υψηλότερους δείκτες κρίσης από οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά την κρίση του 1929 και στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους. Κατανοώντας τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να κατατεθούν σχετικές προτάσεις-τομές για τη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης.

Δεδομένης της ανησυχίας αμφότερων για τη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, εκφράστηκε η πρόθεση συνέχισης της στενής μεταξύ τους συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: