Π α ι χ ν ι δ ο μ α σ κ α ρ έ μ α τ α…by polymorfi kids


Ένα αποκριάτικο workshop με αποδέκτες τα παιδικά χαμόγελα στήθηκε στην έδρα της Πολύμορφης στο γραφικό σοκάκι της Σφακίων του Προφήτη Ηλία της πόλης μας. Κατάφερε να συνδυάσει γνώσεις εθιμικές της αποκριάς από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας μέσα από προβολή διαφανειών και παιχνίδια του λαϊκού μας πολιτισμού.
Οι λιλιπούτειοι φίλοι μεταφέρθηκαν νοερά στις μπούλες της Νάουσας, στον γέρο και την κορέλα της Σκύρου και ταυτίστηκαν με τα κοκόρια από την Κεφαλονιά συμμετέχοντας στην αναπαράσταση του δρώμενου. Η παραδοσιακή έκφραση του μασκαρέματος τους βρήκε να σπέρνουν τα κουκιά, να τα τσαπίζουν, να τα μαζεύουν και στα σακιά να τα φορτώνουν. Να τρίβουν το πιπέρι και να το τραγουδούν.


Πήραν μέρος σε σκυταλοδρομία ευστροφίας και άμεσης αντίληψης η οποία ήθελε  την νικήτρια ομάδα ικανή να ντύσει έναν κλόουν με την κανονική σειρά που το ενδυματολογικό ύφος προστάζει χρησιμοποιώντας χάρτινα στοιχεία από την γκαρνταρόμπα τους.
Υπεύθυνοι του εργαστηρίου η κα Νίκη Ζαβιτσάνου και ο κος Θοδωρής Παναγόπουλος οι οποίο το συντόνισαν και βοήθησαν τα παιδιά που συμμετείχαν να φτιάξουν και να ζωγραφίσουν με απλά υλικά τον δικό τους μοναδικό κλόουν και να τον πάρουν μαζί τους.
Με κέφι, διαγωνισμό χορού και στολής πλαισιώσανε το τέλος του workshop και τα λίγο μεγαλύτερα «παιδιά» της Πολύμορφης και έδωσαν το δικό τους στίγμα. Έμπλεξαν οι γενιές, ανανεώθηκαν οι μελωδίες και γιόμισε ο χώρος χαμόγελα και χαχανητά… στοιχεία ικανά για μια υπέροχη βραδιά…
Και του χρόνου να ανταμώνουμε πάντα σε χαρές…
Η Πρόεδρος της Πολύμορφης
Ξανθένια Μαντά

Δεν υπάρχουν σχόλια: