Πασχαλινό Εργαστήρι… by polymorfi kids

Στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων και των κατασκευών ταξίδεψαν τα μέλη της Polymorfi kids το απόγευμα της Κυριακής. Το γραφικό σοκάκι της Σφακίων στον Προφήτη Ηλία της πόλης μας μετατράπηκε σε εργαστήρι δημιουργικό και έκανε τους μικρούς του φίλους να παρακολουθούν με ζήλο και αγωνία τον «λαγό που μισούσε τα κόκκινα αυγά». Βασισμένη στο βιβλίο της Χρυσάνθη Καραϊσκου η επιλεγμένη από την κα Νίκη Ζαβιτσάνου ιστορία η οποία και επιμελήθηκε το workshop. Πινελιές δικές της από το δημιουργικό του εντύπου μέχρι και τις λεπτομέρειες των κατασκευών.
Η Πρόεδρος της Πολύμορφης κα Ξανθένια Μαντά κατά την διάρκεια του μπόρεσε να εξηγήσει την σωστή διάσταση δημιουργίας του εργαστηρίου και τον σκοπό εξέλιξης του σε πυρήνα άντλησης γνώσεων και επιστροφής στα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας από τις πιο νεανικές ηλικίες με τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο με εχέγγυο την ευθύνη και σοβαρότητα που η Polymorfi kids προσεγγίζει  το κάθε ιδιαίτερο θέμα.

Με έκφραση και τονικότητα τα γλυκά αυτά παιδικά πρόσωπα έψαλαν στους γονείς τους τα κάλαντα του Λαζάρου αφού παρακολούθησαν την περιγραφική ξενάγηση στην ελληνική λαογραφία των Παθών, στην ιστορία της λαμπάδας της Λαμπρής, στο βάψιμο του αυγού, την Σαρακοστή και το ψητό αρνί. Όλοι τα φίλεψαν με «λαζαράκια» και εκείνα έτρεξαν να παλέψουν με τις κόλλες, τα χαρτόνια και τα χρώματα και βάλθηκαν να κατασκευάσουν τα πιο όμορφα χειροποίητα κόκκινα αυγά.


Ο κος Θοδωρής Παναγόπουλος τους καθοδηγούσε συνεχώς παροτρύνοντας τα να χρησιμοποιήσουν περισσότερα υλικά και λιγότερη κόλλα. Η τεχνική του decoupage ενεργοποιήθηκε και τα καλάθια πασχαλίτσες σιγά σιγά έπαιρναν σχήμα. Οι γονείς κοντά να βοηθούν και να ενισχύουν, να γεμίζουν χόρτο και να προσθέτουν κι εκείνοι τις δικές του πινελιές με χαρτοπετσέτες και απλά υλικά φέρνοντας στην θύμηση τους εικόνες από τα δικά τους αλλοτινά «ζυμαρανθρωπάκια».


Τα παιδικά χαχανητά πλημμύρισαν την έδρα της Πολύμορφης, οι μεγάλοι απόλαυσαν ένα δημιουργικό απόγευμα σε φιλόξενο και ζεστό κλίμα μοναδικά διακοσμημένο από το κατάστημα Sodi, με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις της GMHXANIKH  και με την υποστήριξη της ΠΕΦΟ Εικαστικών Τεχνών η εκδήλωση έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον Μάη για το ανοιξιάτικο workshop που θα έχει θέμα την φύση και την ανακύκλωση. Το εργαστήρι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: