ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 5η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών και Πειραιωτισσών ολοκληρώθηκε η 5η Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που οργάνωσε το "Λιμάνι της Αγωνίας" στο Νέο Φάληρο την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Με εντολή Δημάρχου, από τα ξημερώματα άνδρες της Δημοτική Αστυνομίας επιτηρούσαν τον χώρο της διάθεσης προϊόντων, όμως εκεί βρέθηκαν επίσης δεκάδες μέλη και φίλοι του "Λιμανιού" οι οποίοι προάσπισαν τη διοργάνωση, τους ανεξάρτητους παραγωγούς και τους πολίτες που συμμετείχαν στην αγορά.
Χαρακτηριστική υπήρξε η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών αλλά και η προσέλευση εκπροσώπων ανάλογων συλλογικοτήτων από όλη την Αττική παρά την αυθαίρετη "απαγόρευση" του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου.
Φίλοι από τα Λιόσια, το Μοσχάτο, την Αθήνα, το Μαρούσι μαζί με τους βουλευτές Πειραιά Θ. Δρίτσα και Π. Λαφαζάνη έδωσαν το παρόν δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους.
Δυστυχώς η Δημοτική Αστυνομία μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης δημιουργούσε συνεχώς ένταση προκαλώντας την αγανάκτηση των συμμετεχόντων.  Είναι τραγικό  ότι ο κ. Δήμαρχος  απασχόλησε σήμερα το πρωί μία δωδεκάδα υπαλλήλους επί επτά ώρες,  με σκοπό να εμποδίσουν τη διάθεση φθηνών, νόμιμων και ποιοτικών προϊόντων πρώτης ανάγκης στους δημότες της πόλης. Όμως οι προκλήσεις δεν έπιασαν τόπο. Η ψυχραιμία, η καλή οργάνωση και η ωριμότητα των πολιτών διέσωσαν το πανηγυριώτικο κλίμα που είχε δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί.
Η διάθεση ολοκληρώθηκε με λαϊκή συνέλευση επί τόπου όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές του κινήματος καταναλωτών-παραγωγών χωρίς μεσάζοντες.
Το "Λιμάνι της Αγωνίας" ευχαριστεί όσες/όσους συνέβαλαν και συμπαραστάθηκαν, παρά τις "απαγορεύσεις", ώστε να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί ειρηνικά η σημερινή 5η διάθεση προϊόντων.  Δηλώνει δε ρητά ότι θα συνεχίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: