Ο Πέτρος Γαϊτάνος ψάλλει στον Πειραιά

Με μια μοναδική συναυλία, στην οποία συμπράττουν ο στενά συνδεδεμένος με τη βυζαντινή μουσική μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες του, Πέτρος Γαϊτάνος και η καταξιωμένη, με άριστες κριτικές Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρου Κερκέζου, Νομαρχία Πειραιά και Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς «υποδέχονται» τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Θεανθρώπου.
Στην εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Εν χορδαίς και οργάνοις υμνείτε τον Κύριον» θα ακουστούν πασίγνωστοι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, που αποτελούν μέρος της υπερχιλιετούς Ορθόδοξης Λειτουργικής μας Παράδοσης όπως το «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται …», «Τον νυμφώνα σου βλέπω …», «Ω γλυκύ μου έαρ …», αλλά και ο περίφημος ύμνος της αγάπης του Αποστόλου Παύλου, μελοποιημενός από τον Μ. Χατζημάρκο σε ερμηνεία του Πέτρου Γαϊτάνου υπό τη συνοδεία της Ορχήστρας Σαξοφώνων.

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, θα χαιρετίσουν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: