΄Εντονη παρουσία είχε η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη με το λόγο της στο συνέδριο της Ν.Δ. στο Φάληρο. Απευθύνοντας χαιρετισμό το Σάββατο στην Αrena του Σταδίου TAE KWON DO, τόνισε ότι η βαθιά κρίση που βιώσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια ίσως έπρεπε να έλθει, για να μας ταρακουνήσει και να επαναπροσδιορίσει έκαστος πολιτικός το ρόλο του.
΄΄ Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή και χτίζουμε το νέο μας κόμμα, έχοντας παρακαταθήκη την πολύτιμη εμπειρία μας και την αγάπη μας για τον τόπο μας. Για τον σκοπό αυτό όμως χρειάζονται νέοι άνθρωποι και φρέσκιες ιδέες. Η πολιτική να μην είναι μέσο βιοπορισμού ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας, αλλά μόνον ευκαιρία προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες. Να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στο γυναικείο φύλο και στις μειονότητες. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάψει να θεωρείται από κάποιους ως ελιτίστικο κόμμα. Χρειάζεται αλλαγή σελίδας και βαθειά στροφή στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, με προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική υπέρ των οικονομικά αδυνάτων. Να ζωντανέψουν οι Τοπικές Οργανώσεις και να αξιοποιηθεί η νεολαία της παράταξης. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν έντονη συμμετοχή σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στα όργανα του κόμματος. Οι γυναίκες στη Βουλή επί Νέας Δημοκρατίας, ήταν λίγες και στην Κυβέρνηση ελάχιστες. Πρέπει να τις εμπιστεύεστε έχουν δύναμη, μυαλό, αποφασιστικότητα. Δώστε τους το περιθώριο να δράσουν, να βοηθήσουν. Μπορούν. Είναι άδικο και μέγα λάθος να μη τις χρησιμοποιούμε τώρα στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε΄΄.
Επίσης, πρότεινε να υπάρχει στην οργάνωση του κόμματος η αυτοκριτική και η λογοδοσία όσων έχουν θέση ευθύνης και να εφαρμόζονται για σοβαρά θέματα τοπικά δημοψηφίσματα. Να υπάρχει ενότητα και με ελκυστικές ιδέες και προγράμματα να μεγαλώνει η παράταξη, κερδίζοντας οπαδούς και από άλλους πολιτικούς χώρους, αφού πεισθούν ότι η Ν.Δ. έχει τις καλύτερες προτάσεις.
Τέλος, έθιξε δύο θέματα που αφορούν όλες τις παρατάξεις σε ό,τι έχει σχέση με την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού. Πρώτον το θέμα της μεταφοράς της έδρας από τους γονείς στα παιδιά τους τονίζοντας ότι ΄΄ η βουλευτική έδρα δεν κληρονομείται, αλλά κατακτάται. ΄Οσο άξια και να είναι τα παιδιά τους στην ουσία δεν υπάρχει ανανέωση.΄΄ Δεύτερον η θητεία των βουλευτών πρέπει να έχει αρχή και τέλος. ΄΄Τα νέα πρόσωπα δημιουργούν πολλές ελπίδες και πρέπει να τους αφήσουμε κενούς χώρους. Η εμπειρία των παλαιών βουλευτών και πολιτικών να αποτελεί τη στήριξη και τη σοφία του κόμματος, γι’ αυτό πρέπει μετά από κάποια χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς, να αξιοποιούνται και να καταξιώνονται μέσα από την ίδια την παράταξή μας’’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου